Szívműtét után visszakövetelte a helyét a csapatban

Újabb kajak-kenus tesztversenyt rendeznek kedden Szolnokon. Ezúttal a női kenusok, valamint a férfi kajak négyesek csapnak össze. Utóbbi futam érdekessége, hogy az első számú magyar hajóban visszafoglalta a helyét a szívműtéten átesett Molnár Péter.

2020. 06. 01. 22:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten a férfi kajak, illetve kenu párosok versengtek egymással. Kedden először a női kenusok következnek, C–2 500, illetve C–1 200 méteren.

„Női kenuban van egy rendkívül ütőképes párosunk – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány. – Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső évek óta professzionálisan készül a C–2 500 méterre, ők 2019-ben ebben a számban világbajnoki ezüstérmet szereztek, szeretném látni, hogy most hol tartanak a felkészülésben. NC–1 200 méteren viszont tavaly nem jött össze a kvótaszerzés, így a mostani tesztversenyen azt a kenust keressük, aki jövőre sikeres lehet a szegedi pótkvalifikációs viadalon.”

Nagyobb küzdelem várható férfi K–4-ben. A tavalyi szegedi kvalifikációs világbajnokságon a Nádas Bence, Birkás Balázs, Kuli István összeállítású négyes indult, amelytől ugyan az ötödik helyezésnél jobb szereplést reméltünk, mégis a megszerzett négy olimpiai kvóta a lényeg. Ebből az egységből most kimarad a szegediek sprintere, kétszeres világbajnoka, Birkás Balázs, helyette a szívműtét után visszatérő Molnár Péter ült vissza a hajóba.

Molnár Pétert egy évvel ezelőtt műtötték meg születési rendellenesség miatt, az egyik szívbillentyűje nem zárt rendesen. Miként akkor elmondta, úgy gondolta, majd csak a pályafutása után esik át a beavatkozáson, de meggyőzték, hogy ne kockáztasson. A műtét jól sikerült, s az alapján, hogy visszakerült a hajóba, a formájával sem lehet gond.

„Idén tavasszal is többféle összeállításban teszteltük a négyest, az edzőnk, Hüvös Viktor úgy döntött, hogy most nélkülem próbálja ki az egységet – mondta Birkás Balázs. – Nem izgatom magam ezen, hiszen a jövő évi válogatók még messze vannak, addig bármi történhet. A kapitány kérésének megfelelően beültem egy másik négyesbe, Balaska Márkkal, Dombvári Bencével, és Csizmadia Kolossal indulok. Ellenfeleink évek óta K–4-ben versenyeznek, a mi hajónkban pedig Balaska Márk és Csizmadia Kolos elsősorban a 200 egyesre készül, Bence pedig az 1000 párosra, ennek ellenére megpróbálunk mindent kihozni ebből a lehetőségből.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.