Visszacsábíthatja a Fraditól Szergej Rebrovot a Dinamo Kijev

Két jelölt van a Dinamo Kijev labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjára, és az egyik Szergej Rebrov – értesült pénteken az Xsport ukrán portál. A Ferencváros trénerének ügynöke, Varga Sándor azonban a nap folyamán azt közölte, hogy Rebrov jól érzi magát Budapesten, és marad a zöld-fehérek kispadján.

2020. 06. 05. 22:50
Rebrov, Szerhij
Szerhij Rebrov óvatosságra int Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Dinamo Kijev elnöke, Ihor Szurkisz csütörtökön kijelentette, hogy fel sem vetődött Olekszij Mihajlicsenko vezetőedző leváltása, az Xsport ukrán portál szerint hamarosan megválnak a trénertől. Az mindenesetre egészen biztos, hogy elégedetlenségre van ok a Dinamo háza táján. A nagy múltú klub a múlt hét végén újraindult bajnokságban vasárnap a szuperrangadón idegenben 3-1-re kikapott a Sahtar Donecktől, és nyolc fordulóval a zárás előtt már tizenhat pont a hátránya a nagy rivális mögött. Ám a Dinamónak az ezüstéremért is küzdenie kell, mert a rájátszásban a felsőházban jelenleg csak a negyedik helyen áll; igaz, a második Zorjával és a harmadik Desznával azonos pontszámmal rendelkezik. A Dinamo drukkerei persze nem ehhez szoktak…

Így nem lenne váratlan az edzőváltás, és az Xsport azt is tudni véli, hogy két jelölt is van a kispadra, és mindketten dolgoztak már a Dinamóval. Az egyik a már 73 éves orosz Jurij Szjomin, akit június 1-jén a szerb Marko Nikolics – a Mol Fehérvár korábbi trénere – váltott a Lokomotiv Moszkva kispadján. Szjomin 2007 és 2009 között, majd 2010 és 2012 között irányította a Dinamo Kijevet. A másik szóba hozott személy azonban számunkra sokkal érdekesebb, hiszen Szergej Rebrovról van szó, a Ferencváros vezetőedzőjéről! Rebrov 1992 és 2000 között, majd 2005 és 2008 között a Dinamo játékosa volt, 2014 és 2017 között pedig a vezetőedzője. S utóbbi időszakban a Dinamo két bajnoki címet is szerzett (2015, 2016).

Az Xsport utolérte Rebrov ügynökét, Varga Sándort, aki azt mondta, hogy a Dinamo Kijevtől most nem érkezett hozzájuk ajánlat. No persze furcsa is lett volna, ha mást mond, hiszen Szurkisz elnök szerint Kijevben nincs is edzőkérdés… Varga elmondta, hogy Rebrov mind Budapesten, mind a Ferencvárosnál jól érzi magát, a klubnál elégedettek a munkájával, vele van a családja, és nem tervezi, hogy a szerződése lejárta előtt távozik. A szerződése pedig még három évig érvényes. Ugyanakkor Varga őszintén azt is megjegyezte, hogy Rebrov nem vágta el a szálakat a Dinamo Kijevhez, és mindketten jó kapcsolatot ápolnak Szurkisszal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.