Ázsiában elkaphatta a koronavírust a Magyar Judoszövetség elnöke

Tóth László, a Magyar Judoszövetség elnöke hosszabb interjút adott a Judoinfo.hu szaklapnak. Ebben többek között beszélt arról is, hogyan viselték itthon a korlátozásokat a cselgáncsozók, és megemlítette, szerinte Ázsiában ő is elkapta a fertőzést.

Magyar Nemzet
Forrás: Judoinfo.hu2020. 07. 27. 8:55
null
Marius Vizer (balról), a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Tóth László, az MJSZ elnöke a 2017-es budapesti vb gáláján Forrás: judoinfo.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Decemberben, egy ázsiai útról hazatérve napokig nagyon rosszul éreztem magam, valószínűnek tartom, hogy átestem a koronavírus-fertőzésen, de a kollégáim is itt az irodában. Amikor már járványról beszéltünk itthon, én is elvégeztettem a tesztet, de negatív eredményt hozott. Persze a mai tudásunk szerint két-három hónappal a betegség után a korábbi fertőzést már nem mutatja ki a teszt – mondta el Tóth László.

A Magyar Judoszövetség elnöke szerint a hazai sportszövetségek közül ők voltak az elsők, akik nagyon komolyan vették a járványhelyzetet, mert egy kontakt sportágban nem is lehet másképpen tenni.

– Márciusban az első hazai intézkedésekkel alighanem megelőztünk mindenkit, voltak híreink a dzsúdócsalád más országaiból, a koronavírus-fertőzés brutalitására figyelmeztettek. Nemcsak a szövetség működését korlátoztuk, felfüggesztettük az egész versenyrendszerünket és a sportolási lehetőségeket is korlátoztunk. […] Beindítottuk az online edzéseket, online versenyeket rendeztünk, próbáltunk egy kicsit haladni a dolgokkal. Eközben a sportág idősebb képviselőinek, mestereknek, edzőknek és a válogatott versenyzőknek egy kis csomagot küldtünk, benne húsz egészségügyi maszkkal és egy üzenettel, amely arról szól, hogy mi valóban egy család vagyunk, számíthatnak ránk. Ez csak egy apró gesztus volt, de nagyon sok kedves visszajelzést kaptunk utána.

Marius Vizer, a Nemzetközi Judoszövetség elnöke, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Tóth László a 2017-es budapesti vb gáláján Fotó: Judoinfo.hu

Tóth László elmondta, hogy a leállás mindenképpen veszteség számukra, ugyanakkor volt pozitív hozadéka is. Két héttel ezelőtt pedig már megrendezhették a vészhelyzet utáni első tatai összetartást a válogatottak számára.

– Ha teljes mértékben elemezzük a koronavírus-járvány hatásait, azt kell mondanom, hogy a magyar dzsúdóválogatott nem járt rosszul. A versenyzőink jelentős hányada már olyan mértékben amortizálódott, hogy nagyon jót tett neki a kényszerszünet. A tatai tábor megmutatta, a mai magyar válogatott össze nem mérhető a fél évvel ezelőttivel. Kondícióban, erőben és technikai tudásban, mi több, egészségben is jobb ma a helyzet. Az ízületi fájdalmak, a gyulladások, a régóta hordozott kínok helyrejöttek. Paradox, de a járvány közben meggyógyultak a gyerekeink.

A teljes interjú itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.