Eltakartuk a szemünket Mbappé sérülésénél

Nem Neymar gólja, hanem a fiatal sztár kifordult bokája volt a kupadöntő szenzációja.

Ch. Gáll András
2020. 07. 25. 7:15
Mbapp, Kylian; Hernandez, Lucas
Kylian Mbappé Székesfehérváron készülhet a nyári Eb alatt Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltakartuk a szemünket Mbappé sérülésénél , nem gólja, hanem a fiatal sztár kifordult bokája volt a kupadöntő szenzációja.

Négy hónapot kellett várnia Kylian Mbappének ahhoz, hogy hivatalos mérkőzésen újra pályára lépjen, de csak 26 percig tudta élvezni a játék örömét a Saint-Étienne elleni Francia Kupa-döntőben a Paris Saint-Germain mezében. Ekkor már 1-0-ra vezettek a fővárosiak Neymar góljával, amely úgy született, hogy előzőleg Mbappé lövését óriási bravúrral kivédte az ellenfél kapusa, Jessy Moulin:

További tizenkét perc elteltével Loic Perrin, a St. Étienne csapatkapitánya rémisztő módon zúdult rá Mbappéra oldalról, labdástul leradírozva a világ egyik legjobb futballistáját a gyepről. A lassított felvételt nézve eltakartuk a szemünket, olyan hátborzongató volt látni a derékszögben megtörő bokát. Mbappé csodálatos módon saját lábán ment le a pályáról, de látszott, hogy nagy a baj, amit a játékos könnyei is sejttettek. Az esetet követően hatalmas lökdösődés tört ki a pályán, Perrint kiállította a bíró, és kiosztott hat sárga lapot.

Mbappé sérülése annyira súlyosnak tűnik, hogy kérdéses a játéka az Atalanta elleni, augusztus 12-re kiírt Bajnokok Ligája-negyeddöntőn, Lisszabonban. A PSG egyébként idén is duplázott, akárcsak tavaly, mert a bajnoki trófea mellett a kupát is begyűjtötte. Ez volt a párizsiak tizenharmadik hazai kupagyőzelme, egyeduralkodók hazájukban, már csak a BL-győzelem hiányzik. Talán már nem sokáig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.