Fellaini fejes triplája hol van Albert Flórián négyese mellett?

Három gólt fejelni bajnoki meccsen különleges bravúr, de ne feledjük, hogy nem példátlan.

Ch. Gáll András
2020. 07. 26. 18:20
Lovrencsics Gergõ
Az Albert-szobornál többször is volt jelenése Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marouane Fellaini fejes triplája a némi spéttel elkezdődött kínai labdarúgó-bajnokság első fordulójának szenzációja. A 32 éves belga válogatott középpályás – immár centis hajjal, a komikus koronát sutba dobva – klubja, a Santung Lüneng (angolos átírással Shandong Luneng) Talien Pro (Dalien) elleni mérkőzésén nyolc perc leforgása alatt három gólt fejelt, és így sikerült a vesztésre álló mérkőzést 3-2-re megfordítani. Íme Fellaini fejes triplája, a háromból két gól szöglet után esett:

Három gólt fejelni bajnoki meccsen különleges bravúr, de ne feledjük, hogy nem példátlan. Sőt. Albert Flórián 1959. november 15-én a Ferencváros–BVSC bajnoki mérkőzésen, amelyet 30 ezer néző előtt a Népstadionban 5-1-re nyert meg a Fradi, mesternégyest fejelt. Méghozzá klasszikusat, mert az ötödik ferencvárosi gólt Fenyvesi Máté már 4-1 után rúgta, tehát a négy Albert Flórián-fejes közé nem szúródott be Fradi-gól. Sajnos, arról a meccsről nincs videónk, csak a Népsport értékelése, Tabák Endre tollából:

„Albertet pompás egyéni megoldásai és négy fejesgólja dicséri. Szinte nem tudták őt tartani.”

Nincs új a nap alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.