Már mindenki temette őket, de feltámadtak

Legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből hatot megnyert és kettőt döntetlenre adott az AC Milan a Serie A-ban.

Ch. Gáll András
2020. 07. 19. 9:37
AC Milan vs Bologna
epa08554118 AC Milan's Ante Rebic (C) jubilates with his teammates after scoring the 4-1 during the Italian serie A soccer match Ac Milan vs Bologna at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 18 July 2020. EPA/MATTEO BAZZI Fotó: MATTEO BAZZI Forrás: MTI/EPA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már mindenki temette őket, de feltámadtak.

Legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből hatot megnyert és kettőt döntetlenre adott az AC Milan a Serie A-ban (közben a Romát, a Laziót és a Juventust is legyőzte), a legutóbbi győzelmét szombat éjjel aratta 5-1-re a San Siróban a Bologna ellen, és már az Európa-liga-indulást érő hatodik helyen tanyázik. A gólokat Saelemaekers, Calhanoglu, Bennacer, Rebic és Calabria szerezte, de a mezőny egyik legjobbja a Milan-mezben százegyedik mérkőzését játszó veterán Zlatan Ibrahimovic volt.

Az első gólnál okosan átlépte a labdát, az ötödiknél pedig ő adta a gólpasszt Calabriának. Azért meg kell említeni a Bologna szépítő gólját is, a japán Tomijaszu teli rüszttel küldte meg a labdát a jobb pipába.

– Olyan csapat vagyunk, amely örömét leli a játékban, így volt ez ma is – jelentette ki Stefano Pioli, a milánóiak edzője. – Nagyszerű meccset játszottunk, haladunk a célunk, az európai szereplés elérése felé.

Pioli és a csapat remek teljesítménye megnehezítheti a kínai tulajdonos, Li Yonghong dolgát, tudniillik a játékosok kiállnak Pioli mellett, miközben úgy tűnik, hogy eldöntött tény Ralf Rangnick szerződtetése a vezetőedzői posztra. Calhanoglu, az egyik gól szerzője kijelentette, ők nagyon is elégedettek azzal, hogy Pioli a csapat edzője, nincs szükségük váltásra.

Fotó: MTI/EPA

Már mindenki temette a Milant, ez volt a közelmúlt, de aztán minden megváltozott. Pioli szerint az volt a fordulópont, amikor az Olasz Kupa elődöntőjében 10 emberrel 0-0-t játszottak a Juve ellen, és bár idegenbeli góllal kiestek, akkor rádöbbentek, hogy a legjobbaknak is méltó ellenfelei lehetnek. És most már azok is.

Serie A, 34. forduló: AC Milan–Bologna 5-1, Verona–Atalanta 1-1, Cagliari–Sassuolo 1-1. Az élcsoport: 1. Juventus 77 pont (33), 2. Inter 71 (33), 3. Atalanta 71, 4. Lazio 69 (33), 5. Roma 57 (33), 6. Milan 56.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.