Paul Pogba meggondolta magát, maradni akar Manchesterben

A Vörös Ördögök rajongói megnyugodhatnak, nem lesz átigazolási szappanopera, a korábban elvágyódó Paul Pogba maradni szeretne az Old Traffordon. A francia válogatottal 2018-ban világbajnokságot nyert labdarúgó új szerződést ír alá a napokban a Manchester Unitedhez.

Magyar Nemzet
Forrás: tribuna.com2020. 07. 16. 21:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus és Bruno Fernandes is kellett ahhoz, hogy Pogba megváltoztassa a korábbi véleményét. Az előbbi nem szorul különösebb magyarázatra, a járvány okozta bevételkiesés miatt sokkal szerényebb büdzséből gazdálkodhatnak a topklubok, így a Pogbát évek óta kerülgető Real Madrid és a Paris SG is. Vélhetően nem tudnák teljesíteni a nehezen kezelhető labdarúgó magas fizetési igényét, főképp nem szívesen vásárolnák ki az élő szerződéséből. Pogba megszerzése nem olcsó mulatság: 2016 nyarán a Manchester United az akkor világrekordnak számító 105 millió eurót fizetett a guineai származású középpályásért.

És nyilván nem akar sokat bukni az eladásával, és most a járvány után nem tolonganak azok a kérők, akik hajlandók kicsengetni ilyen döbbenetesen nagy összeget. Ezt nyilván megértette az érintett.

A másik oka a maradásának nem más, mint Bruno Fernandes. Amióta a portugál középpályás betette a lábát az Old Traffordra, nem kapott ki a United. Tizenegy meccsen hét győzelem és négy döntetlen a mérlege Ole Gunnar Solskjaer csapatának. A szezon közepén még a középmezőnyben szerénykedő Manchester fellépett az ötödik helyre, jó eséllyel kiharcolhatja az indulást a BL-ben. Ehhez az első négyben kellene végeznie, de ha mégsem jönne össze a mutatvány, akkor egy esetleges Európa-liga győzelemmel ott lehet a főtáblán a MU. Pogbának biztosan nem lenne ellenére, ha megint a legrangosabb sorozatban szerepelhetne a csapatával.

Vajon ki gondolta volna ezt tavaly ősszel, amikor Pogbának esze ágában sem volt maradni Manchesterben?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.