Ronaldo csütörtökön újabb trófeához juthat + videó

A Serie A bajnoki címének csütörtöki megszerzéséhez néhány feltételnek kell teljesülnie a Juventus számára.

Ch. Gáll András
2020. 07. 21. 9:52
Juventus FC vs Atletico Madrid
Három gól, majd egy „bemutató” Fotó: ALESSANDRO DI MARCO Forrás: MTI/EPA/Alessandro Di Marco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élete második scudettójához juthat CR7. A Serie A bajnoki címének csütörtöki megszerzéséhez néhány feltételnek kell teljesülnie a Juventus számára.

Az első már hétfő éjjel teljesült: a nagy rangadón az Allianz Stadionban a torinóiak 2-1-re legyőzték a Laziót két góljával Ciro Immobile gólja ellenében. Mindkét éleslövész értékesített egy-egy tizenegyest, ehhez járult még a portugál akciógólja, amit Dybalával kooperációban szerzett egy felezővonal környéki labdaszerzés után, tankönyvbe illő lerohanás végén. Íme a találkozó kulcsmomentumai. (A Juve tizenegyesén el lehet meditálni, hogy mennyire jó a mostani szabály…)

A szóban forgó vétlen kezezés és az ennek nyomán megítélt büntető 5:40-nél.

A Serie A állása a 34. forduló után, négy körrel a befejezés előtt: 1. Juventus 80 pont, 2. Inter 72, 3. Atalanta 71, 4. Lazio 69, 5. Roma 58, 6. Napoli 56, 7. Milan 56.

Bár csak nyolc pont az előnye a legutóbbi nyolc évben megszakítás nélkül bajnok Juvénak, már csütörtökön behúzhatja sorozatban kilencedik scudettóját Udinében, a következő feltételek egyidejű teljesülése esetén:

– Az Inter szerdán kikap a Fiorentinától vagy remizik, a Juventus pedig győz csütörtökön Udinében. Ekkor tíz vagy tizenegy pont lesz a fehér-feketék előnye három fordulóval a vége előtt.

– Az Atalanta kedden legyőzi a Bolognát és a Juve is nyer csütörtökön, az Inter pedig nem nyer. Ebben az esetben legalább kilenc pont lesz a Juve előnye, és az egymás elleni eredmények Ronaldóéknak kedveznek.

– Az Atalanta kedden nem győz a Bologna ellen és az Inter szerdán kikap a Fiorentinától, miközben a Juve ikszel. A helyzet ugyanaz, mint eggyel feljebb.

Ronaldo amúgy simán versenyben van az Aranycipőért , ahogy a vele azonos számú góllal (30) álló Immobile is. Jelenleg vezet a legjobb európai góllövők versenyében 34 góllal, de a Bayern centere már régen befejezte, a Serie A-ból viszont még négy forduló hátravan. S amilyen könnyű szívvel ítélik a bírók a büntetőket, Ronaldo könnyen rúghat mégy négy-öt gólt a hátralévő időben.

Amúgy ő az első futballista, aki a Premier League-ben, a La Ligában és a Serie A-ban is eljutott legalább ötven gólig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.