Szoboszlai sorsát is érintheti a Milan esetleges edzőváltása

A Red Bull sportvállalkozás nyolcmillió eurót kér a Milantól, ha az olasz klub tényleg elcsábítja Ralf Rangnickot, és a 62 éves német szakembert nevezi ki vezetőedzőnek.

Magyar Nemzet
Forrás: Football Italia2020. 07. 17. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt titok, hogy Ivan Gazidis vezérigazgató vezetésével hónapok óta tárgyal a Milan Ralf Rangnick szerződtetéséről. A kontinenseken átívelő Red Bull sportvállalkozás sport-, és futballfejlesztési vezetője a Milan első számú jelöltje a vezetőedzői posztra. A Sky Sports Italia átigazolási szakértője, Gianluca Di Marzio azonban állítja, hogy komoly akadályba ütközhet Rangnick átigazolása, mivel a német szakember jelenlegi munkáltatója, a Red Bull nyolcmillió euró bánatpénzre tartana igényt.

Úgy tűnik, mintha a Milan vezérigazgatója, Ivan Gazidis háttérbeszélgetései felbosszantották volna a Red Bullt, és ezért követelnek bírságot.

Tekintettel arra, hogy Stefano Pioli lenyűgöző eredményeket ér el a Rossonerivel, a középmezőnyből elrugaszkodva immár a hetedik helyre lépett fel a Milan. A javuló eredmények mellett nehezen lenne indokolható egy esetleges edzőcsere.

Régóta tapintható a feszültség a Milan vezetőségében. Zvonimir Bobant, a klub egykori legendás játékosát elbocsátották, miután arról panaszkodott, hogy a Gazidis felkereste Rangnicket anélkül, hogy tájékoztatták volna a többi igazgatósági alkalmazottat. A Milan másik alapembere, Paolo Maldini várhatóan távozna ezen a nyáron.

Szoboszlai Dominiket régóta csábítja a hétszeres BEK/BL-győztes klub, ezért a Red Bull Salzburg játékosának nem lenne hátrány, ha lenne pártfogója a klubban Ralf Rangnick személyében. Rangnick nélkül nem biztos, hogy olyan vonzó lesz a Milan ajánlata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.