Veronában csak ikszelt az Atalanta

Gian Piero Gasperini edző alakulata fantasztikus mérleggel érkezett Rómeó és Júlia városába.

Ch. Gáll András
2020. 07. 18. 19:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atalanta a Serie A egyetlen veretlen csapata idegenben 2020-ban. Gian Piero Gasperini edző alakulata fantasztikus mérleggel érkezett Rómeó és Júlia városába.

A 14. percben Duván Zapata remek kényszerítőt tett Pasalics elé, de az előző fordulóban mesterhármast szerző horvát a kapusba lőtte a labdát. A szünet után felpörögtek az események. Az 50. percben Duván Zapata idénybeli 16. góljával vezetéshez juttatta az Atalantát, egyszersmind 22 meccsesre nyújtotta a csapata sorozatát, tudniillik az utóbbi 22 bajnokijukon mindig szereztek legalább egy gólt. Gyorsan jött a hazai válasz, az 58. percben Pessina egyenlített. A 78. percben Gasperini berakta a szupercseréjét, a 17 gólos Luis Murielt az ukrán Malinovszkij helyére, de az eredmény nem változott a Stadio Marcantonio Bentegodiban, bár a hosszabbítás utolsó másodperceiben Pasalics majdnem berúgta a vendégek győztes gólját. A bergamóiak mindenesetre így is tartják 2020-as veretlen mérlegüket.

Serie A, 34. forduló: Hellas Verona–Atalanta 1-1. Az állás: Juventus 77 (33 meccsből), 2. Internazionale 71 (33), 3. Atalanta 71, 4. Lazio 69.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.