Garami József huszonhét év után újra Pécsen dolgozik

A 81 esztendős Garami József szakmai koordinátorként segíti szeretett klubját, a labdarúgó NB II-ben szereplő PMFC-t.

Magyar Nemzet
2020. 08. 12. 10:28
null
Garami József, az MTK vezetõedzõje Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1986-os NB I-es ezüstérmes pécsi csapat vezetőedzője, Garami József újra Pécsen dolgozik. A 81 éves szakember mentorként és szakmai koordinátorként segíti a jelenleg a másodosztályban szereplő pécsi klubot.

– Garami József huszonhét esztendőt követően visszatért egykori legendás sikerei színhelyére, hogy mentorként és szakmai koordinátorként segítse a PMFC-t – olvasható a pécsiek közleményében.

A legendás ballonkabát is Pécsre költözik
Fotó: Új Dunántúli Napló

– Már lassan egy éve vagyok itthon és ezalatt megkerestek a PMFC vezetői, hogy kapcsolódjak be az edzők és a pécsi gyerekek felkészítésébe, meg egyáltalán a szakmai munkával kapcsolatban segítsek és mondjak véleményt. A felnőtt csapat körül szerencsére minden rendben van, megnézem, hogy áll az utánpótlás, mire van még szükség és lehetőség. Fontosnak tartom, hogy a klub törődjön a fiatalokkal és minél több játékost neveljen ki a magyar labdarúgásnak. A ’86-os ezüstérmes csapatban huszonkét játékosból húsz saját nevelésű volt – fogalmazott Garami József a visszatérést követően.

Garami József dolgozott Újpesten, az MTK-nál, a Ferencvárosnál, Győrben, edzői pályafutása során bajnokságot nyert az MTK-val és a Ferencvárossal, 1987-ben egy rövid ideig megbízott szövetségi kapitányként dolgozott a labdarúgó-válogatott élén. 2008-ban megdöntötte Lakat Károly rekordját, több mint 626 élvonaleli mérkőzésen ült a kispadon. 2019. augusztus 9-én, 80. születésnapján róla nevezték el a pécsi utánpótlásképző-központot. Idén pedig kinevezték a PMFC szakmai koordinátorának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.