Akadémistákból álló csapattal nem volt esélyük a felcsútiaknak

A koronavírus „harmadolta” Puskás Akadémia több ifjúsági korú játékossal volt kénytelen kiállni fennállása első nemzetközi mérkőzésén, s 3-0-ra kikapott a svéd Hammarby vendégeként az Európa-liga-selejtező 1. fordulójában.

2020. 08. 27. 20:50
A felcsútiak ritkán nyertek párharcokat Fotó: Henrik Montgomery Forrás: MTI/EPA/TT
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Auerbach – Szolnoki, Spandler, Hadzhiev, Nagy – Radics, Plsek, Kiss, Deutsch – Weslen, Latifi. S hogy a cserékről se feledkezzünk meg: Kiss, Sipos, Hosszú, Nagy, Kalmár, Corbu, Komárom. A Puskás Akadémia még sohasem állt fel így, és gyanítjuk, soha nem is fog.

A baj sohasem jön jókor, a felcsúti csapat életébe mégis a lehető legrosszabbkor csapott be a ménkű. Az előző idény bronzérmese fennállása első nemzetközi mérkőzésére készült, amikor a koronavírus befészkelte magát az öltözőbe. Miként megírtuk, nyolc játékos kapta el az egész világot megbénító kórt. Emiatt a Puskás Akadémia kényszerből elhalasztotta első két bajnoki mérkőzését, s kérdéses volt, hogy egyáltalán ki tud-e állni Svédországban a Hammarby ellen.

Még a meccs napján is formálódott a keret, végül a hiányzók miatt a már felsorolt játékosokat sikerült csatasorba állítani. A kapuba például a 17 éves Auerbach állt, de a kispadon is csupa ifista ült.

A felcsútiak ritkán nyertek párharcokat
Fotó: Henrik Montgomery / MTI/EPA/TT

A Hammarbyról két érdekességet érdemes feljegyezni: 1. Zlatan Ibrahimovic az egyik résztulajdonosa. 2. Van egy magyar, helyesebben Magyar nevű játékosa. Richard Magyar nagyapja magyar származású, ő maga már Svédországban született, s egy kukkot sem beszél ősei nyelvén. Menet közben harmadik érdekességként feljegyezhettük, hogy több játékosa feltűnően pocakos, mintha az öregfiúktól küldték volna át őket.

A svédek sajnos hamar, már a 14. percben megszerezték a vezetést. Jeahze beadását Auerbach röviden ütötte ki, a hosszúnál a svéd válogatott Abdul Khalili érkezett, s nem hibázott (1-0).

A 32. percben, el kell ismerni, ügyes szabadrúgásból növelte előnyét a Hammarby. Darijan Bojanics, aki a félreértések elkerülése végett svéd, de legalábbis már Svédországban született, laposan a sorfal mellett lőtte el a labdát, az ott álló csapattárs arrébb ugrott, Auerbach alig látott valamit az egészből, s nem is tudott hárítani (2-0).

Ezzel lényegében sajnos el is dőlt a mérkőzés. A Hammarby uralta a játékot, s Paulinho a 85. percben beállította a 3-0-s végeredményt.

A Puskás Akadémiának ezzel véget ért a kurtára sikerült nemzetközi kaland.

Hammarby–Puskás Akadémia 3-0

Gólszerzők: Khalili 14., Bojanic 32., Paulinho 85.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.