A Fehérvár elvette a Budafok veretlenségét az NB I-ben

Már nem veretlen az újonc Budafok az NB I-ben, hazai pályán a Mol Fehérvár győzte le 4-1-re. A BMTE roppant lelkesen futballozott, ám a vendégek jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel, és megérdemelten vitték el a három pontot a Promontor utcából.

2020. 08. 30. 19:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budafok meccseiről szólva az belső körben sokszor előjöhet, hogy a két csapat még sosem találkozott élvonalbeli bajnokin. A másodosztályban az ötvenes-hatvanas években rendszeresen összecsaptak, akkor a mérleg picit a Fehérvár (akkor Székesfehérvári VT Vasas) felé billent. Amikor a Vidi legutóbb a másodosztályban szerepelt (1999–2000), a Budafok nem volt a mezőnyben. És, ha már a múlt: a BMTE két forduló után veretlenül állt ki erre a meccsre, és rövid élvonalbeli történetében (ez az 1945–1946-os és a mostani bajnokságot jelenti) először fordult elő, hogy két egymást követő bajnokit vereség nélkül zárt a csapat. Telt ház fogadta a csapatokat, délutánra a klub hagyott harminc jegyet, amelyeket nyugdíjasok vásárolhattak meg.

Némi meglepetésre Márton Gábor, a vendégek vezetőedzője változtatott a kapus posztján, Kovácsik Ádám helyén a nyáron szerződtetett szerb válogatott, Emil Rockov kezdett. A házigazdák majdnem hamar fel is avatták, Filkor 28 méteres lövése azonban a jobb felső sarok mellett zúgott el. Az első ziccer a fehérváriak előtt adódott, a 18. percben Evandro közelről bombázott a kapu fölé. Hét perccel később viszont ismét a Budafok veszélyeztetett, Oláh 22 méterről a lécet találta telibe.

Zömmel a vendégek próbálkoztak, a BMTE támadásban hatástalan volt, inkább a védekezésre ment el az energiája. Pósernek egyre többet kellett védenie, de a 35. percben balszerencséje volt, Stopira lövését csak kiütni tudta, a labda Nego elé került, ő pedig a hálóba vágta – 0-1.

 

A második félidőt roppant aktívan kezdte a házigazda, egymás után érkeztek a labdák a fehérvári kapu elé, akadt néhány forró pillanat is, de gól az 58. percig nem született. Akkor viszont igen, és nem is akármilyen: Stopira kifejelte a labdát, amely éppen Skribek felé hullott, ő pedig kicsit jobbról, 22 méterről, kapásból a jobb alsó sarokba zúdította – 1-1. Sokáig nem lehettek boldogok a budafokiak, mert a 67. percben már ismét vezettek a vendégek: egy kényszerítő után Nego a jobb oldalon csaknem az alapvonalig jutott el, és éles szögből, kihasználva a kapus rossz helyezkedését a jobb alsó sarokba rúgta a labdát – 1-2.

 

A percek múlásával egyre inkább látszott, hogy a Mol Fehérvár az erősebb csapat, a BMTE lelkesen futballozott, de az irányítást nem tudta magához ragadni. A 74. percben újabb gólt szerzett a vendégegyüttes, Petrjak beadását Póser Nikolics elé ütötte, aki 5 méterről a kapu közepébe fejelt – 1-3.

A másik oldalon Kovács D. célozta meg a jobb felső sarkot szabadrúgásból, Rockov a levegőben úszva ütötte ki a labdát. Kicsit később Stribek remek labdájával Kovács ziccerbe került, de nem találta el a kaput. A hosszabbítás első percében Petrjak sarokkal talált a kapuba, ezzel alakult ki a 4-1-es végeredmény. A Mol Fehérvár jól használta ki a helyzeteit, a Budafok lelkesedése kevés volt a fehérváriak nagyobb tudásával szemben. A BMTE elveszítette a veretlenségét, a Mol Fehérvár pedig megszerezte az első győzelmét ebben a bajnokságban.

 

NB I, 3. forduló: Budafok–Mol Fehérvár 1-4 (0-1), Promontor utca, 2200 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Skribek (58.), illetve Nego (35., 67.), Nikolics (74.), Petrjak (91.)

További eredmények:

Diósgyőr–MTK 1-1, Paks–Mezőkövesd 1-2, Zalaegerszeg–Ferencváros 1-2, Puskás Akadémia–Újpest 20.00, Bp. Honvéd–Kisvárda 20.00.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.