Mbappé bokájáért aggódik Párizs

A Paris Saint-Germain–Atalanta mérkőzéssel ma este a lisszaboni „buborékban” megkezdődnek a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntői (amelyek – a rend kedvéért – egy mérkőzésen dőlnek el). Az olasz kiscsapat, többször megemlékeztünk róla, bravúrt bravúrra halmozott az idény során, így ne vegyünk mérget arra, hogy a PSG a papírformának megfelelően könnyedén túllép ellenfelén. Egyrészt meccshiánnyal küszködik, másrészt bizonytalan a legjobbja, Kylian Mbappé szereplése.

2020. 08. 12. 7:45
null
Kylian Mbappe hamarosan feltűnik Fejér megyében Fotó: David Vincent Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dinamo Zagreb–Atalanta 4–0, Atalanta–Sahtar Doneck 1-2, Manchester City–Atalanta 5-1. Három mérkőzés, három vereség, nulla pont, 2-11-es gólkülönbség. Emlékszünk? Így kezdődött. Mindenki a bergamói csapaton szánakozott, megjegyezve, erre ugyan mi szükség, az Atalanta és a Bajnokok Ligája is jobban járt volna, ha kölcsönösen nem rongálják egymás renoméját. Aztán feltámadtak az olaszok. Odahaza már kihúzták 1-1-gyel a Cityvel szemben, majd legyőzték a Dinamót 2-0-ra, végül a Sahtart is 3-0-ra Doneckben, s hét pont is elég volt az angol favorit mögött a második helyezéshez és a továbbjutáshoz.

A folytatás egyenesen hősköltemény. Az Atalanta a nyolcaddöntőben a Valenciát ugyanúgy gázolta el, ahogy a Serie A-ban megannyi ellenfelét: gólgazdag, az olasz hagyományoktól kissé idegen, bátor támadófutballal. 4-1 odahaza, 4-3 vendégként, tehát összesítésben 8-4-es siker. S a hirtelen sztáredzővé avanzsált Gian Piero Gasperini együttese a kettős terheléstől sem rogyott meg, az olasz bajnokságban is tartotta magát. A koronavírus-járványt követő újrakezdés során még a Juventusra is ráijesztett kicsit, az aranyérem persze inkább csak megcsillant, kézzel fogható közelségbe nem került, de 2019 után az újabb bronz bravúr a javából, a 38 meccsen szerzett 98 gól pedig tekintélyparancsoló.

hiányát még a PSG is megérzi
Fotó: David Vincent / MTI/AP

S még nincs vége az idénynek, ma következik a Paris Saint-Germain elleni negyeddöntő a Bajnokok Ligájában. Reálisan nézve természetesen a PSG a párharc esélyese, de azért akadnak figyelmeztető jelek. Az Atalanta játékban van, a Ligue 1 2019–20-as idényét viszont márciusban lezárták. A PSG a Dortmund elleni, március 11-i BL-nyolcaddöntő óta csupán két tétmérkőzést vívott: július 24-én a Saint-Étienne-nel a Francia Kupa döntőjében (amelyet 1-0-ra megnyert), majd egy héttel később a Lyonnal a Ligakupa-fináléban (amelyet 0-0 után 11-es párbajban döntött el a maga javára).

E két találkozó eredménye is arról árulkodik, akadozik a párizsiak gépezete. Sőt, az első meccs súlyos áldozattal járt: Kylian Mbappé, a párizsiak világbajnok támadója bokasérülést szenvedett. Az első hírek több hónapos kényszerszünetről szóltak, ám Mbappé gyorsan felépült, hétfőn már együtt edzett a társaival Lisszabonban, a játéka persze így is kérdéses. A párizsiaknál nem szerepelhet a szintén sérült Verratti és az eltiltott Di María sem, az Atalanta viszont a legjobb összeállításában léphet pályára.

Az Atalanta a főtáblára is először került fel a BL-ben, ilyen magasságban is tehát most jár először. A PSG hatodszor szerepel a legjobb nyolc között, de eddig csak egyszer, az 1994–95-ös idényben a Barcelona búcsúztatásával jutott elődöntőbe. Pedig Párizsban már évek óta mindenki a trófea elhódításáról álmodozik.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, a teljes program:

Szerda: Atalanta–Paris Saint-Germain

Csütörtök: RB Leipzig–Atlético Madrid

Péntek: Barcelona–Bayern München

Szombat: Manchester City–Lyon

Mindegyik mérkőzés 21.00-kor kezdődik, s az M4 Sport közvetíti őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.