MLSZ: Csak egy meccset lehet halasztani a koronavírus miatt

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége újabb szigorítást fogalmazott meg a járványhelyzetre tekintettel. Mostantól a koronavírusra hivatkozva minden klub csak egyszer kaphat halasztást bajnoki vagy Magyar Kupa-mérkőzésre. Az MLSZ szerint ez megóvja a versenysemlegesség elvét.

Magyar Nemzet
Forrás: MLSZ2020. 08. 26. 19:47
null
Budafok-Kisvárda Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ egyértelműen fogalmaz: Határozott intézkedések a labdarúgás védelmében. Határozott cím egy elnökségi határozat közzétételéhez, ez kétségtelen. A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége a tegnapi ülésén újabb döntéseket hozott, amelyek nyilvánvalóan a járványhelyzethez igazodnak. Ezek egyébként a folyatásai azoknak a határozatoknak, amelyeket a testület korábban megfogalmazott. A szövetség honlapján az olvasható, hogy a szabályok „alkalmazkodnak a rendkívüli helyzethez, hatékonyan védik a sportág szereplőit és megóvják a versenysemlegesség elvét is.”

A közlemény emlékeztet arra, hogy az MLSZ elnöksége az élvonalbeli klubokkal egyeztetve augusztus közepén szigorította a szervezési és egészségügyi előírásokat, ezzel segítve elő, hogy az NB I-es keretek tagjai közül a lehető legkevesebben kapják el a koronavírust. A szigorításoknak megfelelően az élvonalbeli kluboknak járványügyi felelőst kellett kinevezniük, központi tesztrendszer keretében minden bajnoki mérkőzés előtt legfeljebb 72 órával PCR-tesztet kell elvégezni a meccsen részt vevő valamennyi sportszakemberen, minden mérkőzés szervezésekor sportzónát kellett kijelölni, amelynek használata és az abba történő belépés szigorú szabályok szerint történik, a játékosokkal közvetlenül nem érintkező, de akár a mérkőzések között is a sportzónában dolgozó személyzetre szigorú higiéniai előírások és megelőző intézkedések vonatkoznak.

Az MLSZ vezetése már akkor jelezte, hogy még módosulnak a szabályzatok annak érdekében, hogy a jelenlegi, speciális helyzetben a lehető legkisebb késedelemmel lehessen megrendezni a bajnokság és a Magyar Kupa mérkőzéseit. Ezért aztán az MLSZ elnöksége mostantól koronavírusos fertőzés miatt nem engedélyez halasztást, kivétel csapatonként egy-egy alkalommal, és az új időponton már nincs lehetőség változtatni. Emellett az OTP Bank Ligában és a MOL Magyar Kupában részt vevő csapatok kereteinek és stábjainak tagjai kötelesek minden mérkőzés előtt három nappal PCR-tesztelésen részt venni, és az eredményekről az MLSZ-t tájékoztatni. A szabályozás meghatározza a tesztelésbe bevont célcsoportot, melynek az NB III-as fiókcsapatok játékosai is tagjai.

A bajnokságból eddig két forduló ment le, és a Puskás Akadémia mind a kettőt elhalasztotta nyolc játékosának a fertőzöttsége miatt. Az elnökség döntésének az értelmében erre ezentúl csak egyszer lehet lehetősége minden csapatnak. Kérdés, ez tényleg mostantól fogva érvényes-e, és a felcsútiaknak van-e még egy lehetőségük, illetve a többi klub nem érzi-e igazságtalannak, hogy csak egyszer kaphatnak halasztást, a Puskás Akadémia pedig már kettőt is kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.