Nyomás az elnökre, Messi bejelentette, távozni akar a Barcelonától

Az FC Barcelona labdarúgócsapata hivatalosan megerősítette, hogy a hatszoros aranylabdás Lionel Messi távozni kíván a klubtól. Eddig a hír, amely hiányos, csonka, mert csak azzal együtt lehetne értelmezni, ha azt is tudnánk, hogy hová kívánkozik a hatszoros aranylabdás.Nem kizárt, sőt nagyon is valószínű, hogy Messi csak a pokolra kívánt Bartomeu elnökre akar nyomást gyakorolni.

Magyar Nemzet
2020. 08. 25. 20:34
MESSI, Lionel
Újabb lépéssel közelebb a szakításhoz Fotó: Alejandro Garcia Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtó már a katalán együttes augusztus 14-i Bajnokok Ligája-negyeddöntős búcsúját, a Bayerntől elszenvedett 8-2-es vereséget követően azt írta, hogy a 33 éves játékmester távozni akar. Azóta Ronald Koeman személyében kinevezték az új vezetőedzőt, aki persze számítana az argentin szupersztárra.

Messi tájékoztatta a klub vezetőit arról, hogy egyoldalúan felbontaná a szerződését, amelyre a megállapodásában foglaltak szerint minden idény végén lehetősége nyílik. Ezt elméletileg június 1-je előtt jeleznie kellett volna az elnökség felé, de a koronavírus-járvány és az októberig kitolt átigazolási időszak új helyzetet teremtett.

Vége mindennek?
Fotó: Alejandro Garcia/MTI/EPA

Nem kizárt, hogy Messi a távozási szándéka bejelentésével csak a jelenlegi elnök, Bartomeu elmozdítását akarja felgyorsítani. Az argentin az elnököt teszi felelőssé a Barca mélyrepüléséért, és úgy látja, lehetetlen úrrá lenni a jelenlegi helyzeten Barcelonában, amíg nem változik az elnök személye. Bartomeu a jövő nyári elnökválasztást előre hozta 2021 márciusára, de úgy tűnik, a Barca csillaga nem akar várni még egy évet.

Messi állítólag már a vasárnapi koronavírusteszten és orvosi vizsgálatokon sem hajlandó részt venni, ebből kifolyólag a felkészülés jövő heti kezdetén, Ronald Koeman első edzésein sem kíván már megjelenni. Sőt, megint csak állítólag néhány nappal ezelőtt találkozott már Koemannal, akinek elmondta, hogy valószínűleg elhagyja a klubot.

Ki fizetné meg a 700 millió eurót?

A Barcelonánál a kialakult helyzetre való tekintettel a következő napokra a hírek szerint rendkívüli elnökségi ülést hívtak össze, addig is próbálják győzködni a hatszoros aranylabdást a maradásról. Ha nem sikerül, a klubnál egyes hírek szerint akkor is ragaszkodnának a 700 millió eurós kivásárlási árához.

S ezen a ponton válik gyanússá az egész történet. Spekulációk már megjelentek azzal kapcsolatban, hogy Messi PSG-hez, a Juventushoz (Ronaldo mellé!) vagy a Manchester Cityhez tart, na de melyik klub adna ki az immár 33 éves klasszisért 700 millió eurót?

Van egy tippünk: egyik sem.

Húsz éve a Barcában

Messi 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. A többi között tíz bajnoki címet, hat Király Kupa-győzelmet, hét spanyol Szuperkupa-diadalt ünnepelhetett, a nemzetközi porondon pedig négy Bajnokok Ligáját, három európai Szuperkupát és három klubvilágbajnoki címet nyert az együttessel. A 2008-ban olimpiai bajnok támadó összesen 731 mérkőzésen 634 gólt és 276 gólpasszt gyűjtött gránátvörös-kék színekben.

A Barcelona a 2015-ös BL-diadala óta nem jutott túl a negyeddöntőn a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bayerntől elszenvedett csúfos vereség pedig mélyreható változásokat indított el. A trénercsere mellett Luis Suárezzel, Ivan Rakiticcsel, Arturo Vidallal és Samuel Umtitivel a klub közölte, hogy távozhatnak, míg Messi maga kérte az elengedését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.