időjárás 6°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Ennyibe kerül az orosz-ukrán háború a világgazdaságnak + videó

Rendőrt rugdosott a világ legdrágább védője, az MU kapitánya

Fábik Tibor
2020.08.22. 17:15
Rendőrt rugdosott a világ legdrágább védője, az MU kapitánya

A görög hatóságok szombaton engedélyezték Harry Maguire-nak, hogy elhagyja az országot. A Manchester United labdarúgócsapatának kapitánya nyaralása közben Mikonosz szigetén egy születésnapi bulin verekedésbe keveredett, és a rendőrökre is rátámadt.

Balul sült el a görögországi nyaralása Harry Maguire-nak, akit a Manchester United tavaly nyáron 87 millió euróért szerződtetett a Leicestertől, és ebben a vonatkozásban a földkerekség legdrágább védőjének számít. (A második helyen a holland Matthijs de Ligt áll, őt ugyancsak tavaly nyáron 85,5 millió euróért vette meg a Juventus az Ajaxtól). A 27 éves, 26-szoros angol válogatott Maguire és barátai Mikonosz szigetén egy születésnapi bulin egy ugyancsak angol társasággal szólakoztak össze, ami verekedésbe torkollott. A problémát az okozta, hogy a másik társaság tagjai nem szívelik a Manchester Unitedet, és ennek hangot is adtak. Maguire és két társa a kiérkező rendőrökkel is összetűzésbe kerül. A labdarúgó és egyik barátja megütötte a rendőröket, és a hátvéd meg is rúgta a helyi közeget. A hatóságok őrizetbe vették a rendbontókat, majd később közölték, hogy óvadék ellenében kiengedik őket, de eljárás indul ellenük hivatalos személy elleni erőszak, testi sértés és vesztegetési kísérlet (!) miatt is. A kapitányságon ugyanis némi készpénzzel megpróbálták elsimítani az ügyet,

Szombati hírek szerint Maguire és társai immár lehiggadva mindenben együttműködtek a hatóságokkal, és elhagyhatják Görögországot. Az ügyükben kedden lesz tárgyalás, de azon nem kell személyesen részt venniük, miután tanúvallomást tettek egy görög ügyész előtt. A híradások az óvadék összegéről nem tettek említést.

Harry Maguirre nagyot hibázott Fotó: Reuters/Pool/Ina Fassbender

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.