Ronald Koeman nem kapott megnyugtató választ Lionel Messitől

A Barcelona új vezetőedzője, Ronald Koeman találkozott Lionel Messivel, aki elmondta, nem látja biztosan a jövőjét a klubnál. A holland edző első igazolása holland támadó lehet, az viszont már biztos, hogy a stábban az egyik segítője a klub egyik korábbi sztárja, a svéd Henrik Larssen lesz.

2020. 08. 21. 16:34
MESSI, Lionel
Újabb lépéssel közelebb a szakításhoz Fotó: Alejandro Garcia Forrás: MTI/EPA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronald Koeman nincs könnyű helyzetben. Alapvetően megrázta a Barcelonát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es vereség. Minden klubnál sokkot okozna egy ekkora kudarc, a sikerekkel elkényeztetett katalánok talán csak nagyon sokára térnek magukhoz a méretes pofontól. Barcelonában azóta is zajlik az élet, nem telik el nap, hogy ne érkezne a klubról érdekes hír.

Az egyik legfontosabb kérdés az, hogy Lionel Messi megy vagy marad. Az első hírek arról szóltak, hogy a hatszoros aranylabdás argentin határozottan bejelentette a klubvezetőnek, hogy hiába él 2021 nyaráig a szerződése, már a következő bajnokságot másutt kezdi meg, ezt azonban mértékadó források egyértelműen cáfolták. Az viszont tény, hogy Messi a szabadságát megszakítva találkozott az új vezetőedzővel, a holland Ronald Koemannal, és a katalán RAC1 rádió szerint elmondta, nem látja tisztán a jövőjét a Barcelonában. Állítólag hozzátette, jelenleg sokkal inkább látja magát a klubon kívül, mint azon belül, de tisztában van vele, hogy a szerződésében foglaltak miatt nincs könnyű helyzetben, ha távozni szeretne. Itt bizonyára a 700 millió eurós kivásárlási árára célzott.

Josep Maria Bartomeu klubelnök és Henrik Larssen
Fotó: fcbarcelona.com

Sajtóhírek szerint Ronald Koeman a saját munkájának az eredményességével győzködte az argentin futballistát, és elmondta, éppen rá szeretné építeni a következő idény csapatát. Arról nincs hír, hogy miben maradtak, mielőtt elváltak egymástól.

Feltételes módban kell még beszélni Ronald Koeman első igazolásáról is, aki a holland Memphis Depay lehet, akivel az edző hazája szövetségi kapitányaként a legutóbbi meccsig együtt dolgozott az utóbbi két évben. A korábban a Manchester Unitedet is megjárt Depay jelenleg a francia Lyon futballistája, a bal oldalon és középső támadóként egyaránt bevethető. A piaci értékét 44 millió euróra becsüli a Transfermarkt, a szerződése 2021 nyaráig köti a francia csapathoz.

Végül még egy információ, de ez már teljesen biztos: a Barcelona a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy „Alfred Schreuder és Henrik Larsson, az új vezetőedző Ronald Koeman technikai csapatához csatlakozik, mindketten 2022. június 30-ig írtak alá. Koeman jól ismeri Larssont, hiszen 1995 és 1997 között a Feyenoordban csapattársak voltak, majd, igaz, nem egy időben, mindketten óriási sikereket értek el játékosként a Barcelonával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.