A Juventus összehozná egy csapatba a Ronaldo, Messi párost

Egy neves, jól informált spanyol újságíró szerint a szándékok szintjén összejöhet az évszázad futballszenzációja, egy csapatban játszhatna Cristiano Ronaldo és Lionel Messi. Az ok az, hogy a Juventus szeretne megszabadulni a portugállal járó tetemes költségektől, és több klubnak kiajánlotta a klasszist, köztük a Barcelonának is.

Magyar Nemzet
2020. 08. 13. 10:05
CRISTIANO RONALDO
Manchester, 2018. október 24. Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, a H csoportban játszott Manchester United - Juventus mérkõzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2018. október 23-án. A találkozót az olasz csapat nyerte 1-0-ra idegenben. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guillem Ballauge neves és jól informált spanyol újságíró. Ma reggel az angol BBC5 rádióban bejelentkezve olyan bejelentéssel rukkolt elő, amely kétség kívül überelne mindent a világ futballjában: a Juventus kiajánlotta a legnagyobb sztárját, és Cristiano Ronaldo a Barcelona játékosa lehet.

Egész pontosan a Barcelonának is.

A spanyol kolléga annak a hírnek a hátterét világítja meg, amely a francia Paris Saint-Garmain és Cristiano Ronaldo újdonsült kapcsolatáról szól. Azzal kezdi, hogy ez a szerinte létező kapcsolat nem azért jött létre, mert a PSG szeretné megszerezni a portugált, éppen ellenkezőleg, az olasz bajnok akar megszabadulni a pénzügyi helyzetének a romlása miatt az ötszörös aranylabdással kapcsolatos költségeitől. Guillem Ballauge úgy tudja, ez nettó 23 millió euróra rúgott az utóbbi egy évben. Ezért Jorge Mendes, Cristiano Ronaldo menedzsere már jó ideje keresi a megoldást. Elsőként állítólag a Real Madriddal kezdett tárgyalni, ám onnan határozott nemet kapott válaszként, mondván, nincs esély a portugál világklasszis visszatérésére.

Születtek pletykák arról is, hogy CT az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben folytatja, de ez komolytalan felvetés volt. Ugyanakkor az újságíró biztosan tudja, hogy Jorge Mendes kiajánlotta az ügyfelét sok klubhoz, így a Barcelonához. Végül megállapítja, hogy kicsi az esély a sikerre, és Cristiano Ronaldo minden bizonnyal marad Torinóban, mert a koronavírus okozta károk miatt nincs ma klub, amely bevállalna ekkora fizetést.

Mindenesetre tényleg mindent elsöprő szenzáció lenne, ha korunk két nagy futballgéniusza, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egy csapatban futballozna... Mindenesetre az érintett a napokban a saját közösségi oldalán még arról írt, hogy marad, mert szeretne harmadszor is bajnoki aranyat nyerni a Juventussal. Kérdés, hogy a helyzet miként alakul az olasz klubnál azután, hogy kiesett a Bajnokok Ligájából, és nem jutott be az elődöntőbe, ami komoly anyagi kárt is jelent. Arról pedig még csak nem is szólnak a hírek, hogy mit szólna ehhez a transzferhez Lionel Messi, nyilván lenne befolyása az ügyre, és aligha lenne boldog tőle.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.