Veszélyesebb a honi futballnál, biztonságosabb a Formula–1-nél

Lesznek a nézőket érintő korlátozások az augusztus 29-én rajtoló Tour de Hongrie-n: a rajt- és célterületeken korlátozott létszámban, a szervezők által kijelölt távolságból, míg a szakaszokon az utak mentén maszkot viselve követhetik a szurkolók a viadalt. Az országúti kerékpáros verseny veszélyesebb a magyar futballnál, de biztonságosabb a Formula–1-nél.

2020. 08. 04. 12:35
null
Na, így nem lehet majd szurkolni Forrás: https://www.tourdehongrie.hu/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Tour de Hongrie szervezői is fontosnak tartják, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a nézők és a versenyzők, ezért a versenyünkön néhány korlátozást vezetünk be. Azokon a helyeken, ahol viszonylag kis területen nagyobb tömeg gyűlne össze, létszámkorláthoz kötjük majd a belépést, ez elsősorban az egyes szakaszok célterületeit és a díjátadók előtti területet érinti. Elvárás a szurkolók felé, hogy a mezőny elhaladásakor kellő távolságot tartsanak a sportolóktól, és minden szurkoló viseljen maszkot, amikor a mezőny közelében tartózkodik. A szakaszok előtt és után nem lesz lehetőség aláírások begyűjtésére a sportolóktól, és a közös fotókat sem lehet most készíteni – sorolta a rendelkezéseket Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője. Kitért rá: a maszk viselése kötelező lesz minden szervezőnek, akik kapcsolatba kerülhetnek a versenyzőkkel, a csapattagokkal.

Így nem lehet majd szurkolni
Fotó: Tourdehongrie.hu

A kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntésére reagálva – amely alapján augusztus 15. után sem tarthatnak Magyarországon ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket – megemlítette: nem szerveznek koncerteket vagy más színpadi rendezvényeket sem.

Világos. Szűkös területen, összezsúfolva nem tartózkodhat egyszerre ötszáznál több ember. A kerékpárversenyek során az utak mellett álló nézők azonban – a Tour de Hongrie mégsem egy kiemelt háromhetes viadal – gyéren sorakoznak fel, semmi esetre sem sűrűbben, mint egy futballstadion lelátóján.

A kerékpár tehát veszélyesebb üzem a labdarúgásnál – ez az egyetlen magyarázat kínálkozik. Ám van egy nagy különbség: a Tour de Hongrie is nemzetközi verseny, ezért más elbírálások alá esik. A Formula–1-es Magyar Nagydíjon például, miként az összes többi eddigi futamon, egyáltalán nem lehettek nézők. Tehát inkább engedményként fogjuk fel a rendelkezéseket, mint korlátozásként.

A 41. Tour de Hongrie-ra augusztus 29. és szeptember 2. között kerül sor, a nemzetközi szövetség (UCI) 2.1-es kategóriájú viadalán húsz csapat százhúsz versenyzője áll majd rajthoz. Ez lesz a viadal történetének legerősebb mezőnye, a világelitet jelentő World Tour-csapatok közül öt, míg a WT alatti besorolású, azaz prokontinentális istállók közül nyolc áll majd rajthoz az öt szakaszból álló, 826 kilométer össztávú magyar körversenyen.

A Tour de Hongrie útvonala:

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom–Esztergom, 118 km

2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen–Hajdúszoboszló, 158 km

3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag–Nyíregyháza, 182 km

4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak–Kazincbarcika, 171 km

5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc–Gyöngyös–Kékestető, 188 km

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.