Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Videón a pécsi csoda, Rátgéber varázslata

Rátgéber László, minden idők legsikeresebb és legnagyobb hatású magyar kosárlabda-edzője 27 éve érkezett meg szülővárosából, Újvidékről Pécsre. Akkor még senki sem sejtette, hogy a 26 éves fiatalember megjelenésével a baranyai és a magyar kosárlabdasport korábban sohasem tapasztalt izgalmas korszaka veszi kezdetét. Ezeknek a szép éveknek állít emléket a most megjelent kétnyelvű portréfilm, melynek címe: A pécsi csoda.

Ch. Gáll
2020. 08. 18. 19:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A YouTube-on és a Facebookon látható dokumentumfilm Halmos Ádám rendező alkotása. A 25 éves, fiatal filmes két évvel azután született, hogy Rátgéber betoppant Pécsre, és felforgatta a város, a megye életét, ennek ellenére a fiatalembernek szinte a kezdetektől személyes élményei vannak a hőskorról, a kilenc bajnoki és ugyanannyi Magyar Kupa-diadalról, a három Euroliga Final Four-részvételről. Aki járatos a pécsi „belügyekben”, annak ismerős lehet Ádám vezetékneve, és valóban, ő a helyi neves ügyvéd, dr. Halmos Péter fia. Ádámot édesapja vezette be a MiZo Pécsi VSK életébe, ő fogta kézen, és vitte ki fiát a Lauber Dezső Sportcsarnokba, amely a filmnek is ikonikus helyszíne.

Aki végignézi a nem túl hosszú mozit, az rádöbbenhet, miért tűnt fel a kilencvenes és a kétezres években a pécsi tűzfalakon a felirat: Rátgéber az isten.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.