Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Willi Orbán: Megkezdődött a visszaszámlálás az Atléticóra várva

A negyeddöntők második mérkőzését játssza csütörtökön az RB Leipzig és az Atlético Madrid. Willi Orbán, a lipcseiek magyar válogatott középhátvédje teljesen egészségesen és növekvő drukkal várja a találkozót.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 08. 09. 13:53
Gulácsi Péter; Orbán, Willi; Gnabry, Serge
Willi Orbán szerényen fogadta a dicséretet Fotó: Filip Singer Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyjából péntekig egészen nyugodt voltam – mondta a Nemzeti Sportnak Willi Orbán azt megelőzően, hogy a csapatával elindult Lisszabonba. – Ahogy közeledik a meccs, a feszültség is nő. Egyre többet gondolok a találkozóra, az általunk nyerőnek vélt taktikáról is mind gyakrabban beszélünk, és egyénileg is készülünk a madridiakból. Ahogy magamat ismerem, jövő héten már valóban csak a találkozó jár majd a fejemben.

Ne feledjük, a nyolcaddöntőben az Atlético a címvédő Liverpoolt verte ki. A madridiakról szólva a 27 éves középhátvéd a jól ismert kliséket sorolta: a spanyol csapat nagyon egységes, rendkívül szenvedélyesen futballozik, és minden játékos egyenrangúnak számít, Diego Simeone valamennyi meccsen ezer fokon ég, a képernyőn keresztül is átjön, mennyire érzelemdús a kapcsolata a játékosaival. A spanyolok védelme borzasztó kemény, az Atlético még BL-szinten is kimagasló gyorsasággal vált át védekezésből támadásba, s a szögleteknél és szabadrúgásoknál is nagyon veszélyes.

Ha kell, kisegíti Gulácsi Pétert
Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Willi Orbánnak várhatóan komoly feladatot jelent majd Diego Costa semlegesítése.

– Nem Diego Costa az egyedüli játékos, aki nem fél előhúzni néhány piszkos trükköt – mondta a magyar válogatott futballista. – A két középső védő, Szavics és Giménez is tudja, hogyan kell kizökkenteni az ellenfelet. A védőinknek és a csatárainknak is készülniük kell erre, főleg fejben. Nem szabad megszeppennünk, ha az Atlético megpróbál fizikailag megtörni minket. Ami a csatárokat illeti: Álvaro Morata ellen sem lennénk könnyű helyzetben, de valami azt súgja, hogyha a kezdőben kapok helyet, akkor Diego Costa vár rám. Állok elébe!

Éppen ez az egyik izgalmas kérdés, vajon Willi Orbán ott lesz-e a kezdőtizenegyben. Május 24-én tért vissza, de a Bundesliga hajrájában három meccsen csupán összesen 43 percet töltött a pályán.

– A térdműtét után sok időbe telt a teljes felépülés, de már kijelenthetem, hogy százszázalékos állapotban várom a meccset. Pályafutásom egyik fénypontja lehet a csütörtök este, amelyen két magyar labdarúgó küzdhetne, hogy csapatukkal a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jussanak.

Timor Werner nélkül

Az RB Leipzig immár az időközben a Chelsea-hez igazolt villámgyors csatár, Timor Werner nélkül kénytelen felállni. A klub viszont érthetően sikernek tartja, hogy meghosszabbította a több európai topcsapat által is csábított francia középső védő, Dayot Upamecano szerződését. Igaz, éppen ő szoríthatja ki a kezdőből Willi Orbánt. A másik magyar, kirobbanthatatlan a kapuból.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.