13 éve nem volt ilyen: magyar kerékpáros a Giro d'Italián

Valter Attila bekerült csapata, a CCC nyolcfős Giro d'Italia-keretébe, ami azt jelenti, hogy Bodrogi László 2007-es szereplése után idén ismét lesz magyar kerékpáros a három nagy, háromhetes körverseny valamelyikén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 09. 27. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valter jelenleg az imolai világbajnokság mezőnyversenyében szerepel, és hivatalosan hétfőn jelenti be majd a csapata az indulását a Giro d'Italián. Ugyanakkor a vb-t közvetítő Eurosport szakkommentátorai közölték a hírt, méghozzá a 22 éves, Tour de Hongrie-győztes versenyzőre hivatkozva.

Mostanáig egyedüli magyarként Bodrogi állt rajthoz háromhetes körversenyen, aki időfutamban világbajnoki ezüst- és bronzérmes volt. Ő összesen hétszer szerepelt a legnagyobb országúti kerékpáros versenyeken. A Tour de France-on 2002-ben, 2003-ban és 2005-ben indult, az első évben harmadik lett az egyik időfutamon. A Vuelta a Espanán 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben, míg a Giro d'Italián 2007-ben szerepelt.

Idén eredetileg májusban rendezték volna meg a Giro d'Italiát, amely Budapestről rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt ez nem volt lehetséges. A versenyt mindenesetre nem fújták le, hanem októberre halasztották, így szombaton kezdődik Olaszországban – a jelek szerint mégis magyar érdekeltséggel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.