Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Csak a hajrában tudta legyűrni a Fehérvár a felcsúti fiatalokat + videó

A fehérváriak a három pont mellett az első helyet is elvették a Puskás Akadémiától.

2020. 09. 12. 21:24
Labdarúgó NB I - Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önmagában nem meglepetés, ha a Mol Fehérvár és a felcsúti Puskás Akadémia találkozóján a listavezető játszik egy másik csapattal – de csak, ha a Fehérvárról van szó. Most azonban nem ez volt a helyzet. Mint ismert, a koronavírus-megbetegedések miatt eddigi két bajnoki mérkőzését felforgatott, alaposan megfiatalított csapattal kellett lejátszania a Puskás Akadémiának – és mindkettőt meg is nyerte, ennek köszönhetően a tabella élén állva érkezett meg a számára közeli Székesfehérvárra.

És eleinte a helyezéshez méltóan is futballozott, mondhatni, övé volt az első fél óra. A fehérváriaknak nem ízlett, hogy a felcsúti játékosok a labda elvesztése után azonnal visszatámadtak, így a házigazdák nem tudtak kibontakozni, és a játék zömmel a hazai tizenhatos előtt zajlott. Csak előtte, mert a vendégek a támadásaik végén meglehetősen pontatlanok voltak, ezért bár ügyesen futballoztak, komoly veszélyt nem jelentettek Kovácsik kapujára.

Aztán eltelt ez a fél óra, és vezetett a Mol Fehérvár. Tanítani való kontrát vezetett, minden labdaérintés tanári mozdulat volt, egy szemvillanás alatt ért el a Puskás kapuja elé, majd Nego kihagyhatatlan helyzetbe hozta Nikolicsot, aki közelről nem is hibázott (1-0).

 

 

A gól megzavarta a vendégeket, és száznyolcvan fokos fordulat következett a játékban: most a felcsútiak lépték át ritkán a felezővonalat, és a fehérváriak kezdeményeztek többet. Ez azonban csak a szünetig tartott. Ezután a Fehérvár kissé kényelmesen folytatta a mérkőzést, a Puskás Akadémia viszont ambiciózusan játszott, és az 56. percben ki is egyenlített: Knežević meglepetésre nem beadott egy szabadrúgásból, balról, mintegy 25 méterről, hanem ballal megcélozta a jobb alsó sarkot, és a labda a későn vetődő Kovácsik alatt a hálóba surrant (1-1).

 

Akadt még néhány lehetősége a Puskás Akadémiának, ám egy idő után a Fehérvár is felpörgette magát. Tulajdonképpen azon múlott a több gólhelyzet, hogy a kaputól húszméternyire mindkét oldalon sok rossz megoldást választottak a támadók, de az látszott, hogy egyik csapat sem volt elégedett az eredménnyel. Végül a házigazda erőfeszítéseit kísérte siker, a 85. percben a felcsúti Tóth B. bravúrosan védett egy közeli lövést, ám a labda Petrjak elé pattant, aki higgadtan tolt rajta egyet és a hálóba küldte (2-1). A 93. percben a vendégek megkapták a kegyelemdöfést is: a csereként beállt Zizivadze jól fordult le a védőjéről, majd 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt (3-1).

 

 

Ami pedig a tabellát illeti, a meccs után is az élen állt a két csapat közül az egyik, ám szerepet cseréltek: a Mol Fehérvár elvette az első helyet a Puskás Akadémiától.

NB I, 4. FORDULÓ

Péntek:

Ferencváros–Paksi FC 5-0 (3-0) Groupama Aréna, 7021 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Nguen 1., 20., 28., F. Boli 46., 90+2. Kiállítva: Szélpál (63., Paks).

Szombat:

Mezőkövesd–Budafok 1-0 (0-0) Mezőkövesd, 1868 néző, jv.: Farkas Ádám. Gólszerző: Szerderov (50.).

DVTK–Bp. Honvéd 2-4 (2-2) Diósgyőr, 3917 néző, jv.: Bognár Cs. Gólszerzők: Grozav (43.), Molnár (45+2), illetve Zsótér (16.), Gazdag (41.)

Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 3-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 3500 néző, jv.: Iványi. Gólszerzők: Nikolics (30.), Petrjak (85.), Zizivadze (93.), illetve Knežević (56., 63.), Ugrai (89.). Kiállítva: Polgár (70.), Grozav (94.).

Vasárnap:

Újpest–Kisvárda 15.00 (M4 Sport+),

MTK–ZTE 17.30 (M4 Sport).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.