A DVTK nem törődik bele Grozav kiállításába, és tárgyalást kér

Beszélgetést közölt a Diósgyőr hivatalos honlapja Benczés Miklóssal, a klub sportigazgatójával azután, hogy a csapat hazai pályán 4-2-re kikapott a Bp. Honvédtól, a játékvezető kiállította két játékosát, és megadott a kárára egy lesgólt. Benczés Miklós elmondta, az egyik piros lapot nem vitatják, a másikba viszont nem nyugszanak bele, és tárgyalást kérnek az MLSZ-től.

Magyar Nemzet
Forrás: dvtk.eu2020. 09. 14. 17:43
null
Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gheorghe Grozav előbb lőtt egy gyönyörű gólt, majd a mérkőzés utolsó percében piros lapot kapott. A román válogatott futballista komoly erősítés Diósgyőrött, a Bp. Honvéd ellen is jól játszott, ám a következő mérkőzésen vagy mérkőzéseken nem szerepelhet a csapatban a várható eltiltása miatt. A szabálytalansága más szempontból nem jelentett semmit sem, hiszen miután lesétált a játéktérről, a játékvezető le is fújta a találkozót, amelyet a kispestiek nyertek meg 4-2-re.

A Diósgyőr az eredménnyel nem tud mit kezdeni, viszont Grozav kiállításába és átmeneti elvesztésébe nem nyugszik bele, mert jogtalannak tartja. Erről a sportigazgató Benczés Miklós beszélt a klub honlapjának:

– Gheorghe egy labdaszerzést követően megindult a saját térfelünkről, és Kesztyűs Barna messziről indított egy szerelési kísérletet, amivel nem érte el sem a labdát, sem Gheorghe Grozav lábát. Ha akkor eléri, akkor az egy kirívó szabálytalanság lett volna. Ennek következményeként játékosunk hosszan tolta meg a labdát, amit próbált utolérni, és ő is becsúszva próbálta megszerezni a játékszert, amit nem ért el, de lábát sem. Az ellenfél játékosa mégis eljátszotta, hogy kontakt történt, és ő ebben megsérült. A játékvezető ezt „megette”, és piros lappal büntette játékosunkat, ami téves ítélet volt. Véleményem szerint Kesztyűs Barnát kellett volna büntetnie a játékvezetőnek, mert egy szándékos szabálytalanságot kísérelt meg, őt mégsem büntette. Gheorghe kiállítása egyértelmű játékvezetői tévedés volt, amely a következő fordulóban is hátrányosan érinthet bennünket.

 

 

A DVTK korábban már elveszítette egy másik játékosát, Polgár Kristófot a 70. percben állította ki Bognár Tamás játékvezető. A két piros lapról és a folytatásról Benczés Miklós ezt mondta: őp– Polgár Kristóf kiállítását nem vitatom, helyes játékvezetői ítélet volt, akkor is, ha ellenünk történt. Nem csukjuk be a szemünket, nem mentünk fel mindig mindenkit, próbálunk reálisan látni. Gheorghe Grozav esetében viszont tárgyalás tartását fogjuk kezdeményezni, ezt már a lefújás után eldöntöttük. Bízom benne, hogy sikerrel fogunk járni. A videófelvételekkel szeretnénk segíteni, hogy ne csak mi ismerhessük be a hibáinkat, remélem, hogy ezt az MLSZ illetékese is megteszi.

Szóba került a találkozó egy másik vitatott szituációja is, amelynek szintén a DVTK volt a kárvallottja: a Bp. Honvéd harmadik gólja előtt 2-2-nél a partjelző nem intett, ezért a játékvezető lesről engedte el a gólszerző Gazdag Dánielt.

– Ilyenkor nem csak a játékvezető hibáját kell vizsgálnunk, hanem hogy ezt a hibát tudtuk volna-e javítani – kommentálta az esetet Benczés Miklós. – Szerintem igen. Polgár Kristóf ugyan jelezte, hogy leshelyzet volt, felemelte a kezét, de mindent el kellett volna követnie, hogy megakadályozza a gólt. Gazdag Dániel is megállt, ő is érezte, hogy lesen kapja a labdát. Nekünk a nyilvánvaló tévedés mellett azt is vizsgálni kell, hogy hogyan tudtuk volna megakadályozni a gólszerzésben az ellenfelet. Megtettünk-e mindent? Szerintem van tanulsága Kristóf számára is az esetnek.

A sportigazgató reméli, a magyar bajnokságban is minél hamarabb bevezetik a videóbírót, mert úgy azonnal korrigálhatók lennének a tévedések, amelyek nyilvánvalóan nem szándékosak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.