Csak húsz perccel lehetett elégedett a Veszprém a derbin

Az első félidő hajrájáig tudta tartani a lépést a 22 éves átlagéletkorú, újonc Veszprémi KKFT Felsőörs a világsztárokkal teletűzdelt, friss SEHA-liga-győztes Telekom Veszprémmel a szerda esti bajnokin. Amint keményített védekezésén David Davis csapata, nem maradt sok kérdés, nyert a „nagy” Veszprém 37-21-re, egyúttal önkritikusan is értékelt.

Magyar Nemzet
2020. 09. 10. 10:25
DAVIS, David
Kiel, 2020. február 12. David Davis, a Telekom Veszprém vezetõedzõje (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B csoport tizenkettedik fordulójában a THW Kiel ellen játszott mérkõzésen Kielben 2020. február 12-én. MTI/EPA/Martin Ziemer Fotó: Martin Ziemer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda este 1986 óta először rendeztek városi rangadót a magyar első osztályú férfi-kézilabdabajnokságban. Harmincnégy évvel ezelőtt Szegeden volt két élvonalbeli csapat, hosszú szünet után pedig Veszprémben került sor újra derbire, amely nem hozott nagy meglepetést: a Telekom Veszprém 37-21-re legyőzte a magyar fiatalokra építő Veszprémi KKFT Felsőörs együttesét.

Sima győzelme ellenére önkritikusan nyilatkozott a „nagy Veszprém” macedón válogatott balszélsője, Dejan Manaszkov. – Nekünk a győzelem volt a legfontosabb, de csak az utolsó húsz perc volt igazán jó, akkor már jól ment a játék a csapatnak – fogalmazott a mérkőzésen öt gólt szerző játékos, akihez hasonlóan a csapat edzője, David Davis is csak a második félidőben mutatott teljesítménnyel volt elégedett.

A „kis Veszprém” háza táján több korábbi helyi klasszis megtalálható, hiszen a klubigazgató az egykori világválogatott átlövő Éles József, a kapusedző pedig Fazekas Nándor. Talán az ő jelenlétüknek, talán az első fordulóban Dabason aratott 29-27-es sikerüknek is köszönhető volt, hogy a fiatalok nem kezdtek megilletődötten, és sokáig két-három gólon belül tartották magukat. A jó kezdés értékét növelte, hogy egyik legjobbjuk, a sérült irányító, Fazekas Gergő nélkül voltak ilyen bátrak.

Húsz-huszonöt percig maradt a viszonylag szoros állás, aztán a Telekom Veszprém keményített a védekezésén. Felállt a Ligetvári Patrik, Markussen és Blagotinsek nevével fémjelzett, két méter fölé nyúló fal, és rögtön ellépett az elmúlt hétvégén a SEHA-ligában győzelmet arató Veszprém, a félidőben már 16-11 volt az állás. A szünet után Tombor Csaba csapata nem tudott ugyanolyan bátor játékkal kirukkolni, mint a mérkőzés elején, így hamar tíz gól fölé szökött a különbség.

– Köszönjük a Telekom Veszprémnek, hogy százszázalékosan állt fel ellenünk, komolyan vett minket és a mérkőzést – fogalmazott a Veszprémi KKFT legeredményesebb játékosa, Bartha Bence, aki öt góllal zárta a mérkőzést. – Ez minket is húzott, mindent beleadtunk, főleg a meccs elején ment jól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.