Rossi: Most a teljesítmény és a karakter a legfontosabb

A törökországi 1-0-ás győzelem után máris új feladat vár a magyar labdarúgó-válogatottra, vasárnap a Nemzetek Ligája csoportkörének a 2. fordulójában Oroszországot fogadja a Puskás Arénában. A mérkőzés előtti napon tartott sajtótájékoztatót Marco Rossi szövetségi kapitány.

2020. 09. 05. 18:44
20200905 Magyar labdarúgó válogatott edzés Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott pénteken hajnali 4 órakor érkezett vissza Magyarországra, és sokat nem aludhattak a játékosok. Délelőtt 10 órára már minden stábtag és játékos átesett a hazatérés utáni első teszten, amelyet szombat reggel követett egy második. Jó hír is érkezett a csapathoz: Bese Barnabással és Bolla Bendegúzzal mégis számolhat Marco Rossi szövetségi kapitány vasárnap Oroszország ellen.

– Az UEFA által előírt éves, kötelező kivizsgálás során a két játékosnál olyan eltérések mutatkoztak, amelyek komolyabb kivizsgálást tettek szükségessé – foglalta össze a történteket az MLSZ honlapján a válogatott csapatorvosa, Dr. Szilas Ádám. – Emiatt úgy döntöttünk, hogy Barnabást és Bendegúzt további vizsgálatokra küldjük. Ezek eredménye szerencsére megnyugtató volt, így készülhetnek a csapattal a vasárnapi mérkőzésre.

Fiola Attila pénteken kisebb sérülés miatt kihagyta az edzést, de a szombati tréningen már ő is ott volt a többiek között a Puskás Arénában. Délben az oroszok edzettek, majd tartottak sajtótájékoztatót, a magyar együttes kora este következett. Ezen Marco Rossi elárulta, a taktikát tekintve biztosan nem lesz változás.

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Az összeállításról még nem tudok mit mondani, ha lesz változás a csapatban, akkor azt az utolsó pillanatban döntjük majd el – szögezte le. – Az viszont nem titok, hogy a hadrendünk ugyanaz lesz, mint Törökországban volt. Igaz, így az oroszok tudják, mire készüljenek, de csütörtökön is legfeljebb az első húsz percben érvényesült a meglepetés-faktor, a török futballisták képzettek, európai topbajnokságokban szerepelnek, és tudták, hogyan kell reagálniuk. A magyar válogatottnak elsősorban identitásra van szüksége, ebből alakulhat ki a megfelelő játékrendszere. Természetesen szeretném látni a taktikai kapcsolatokat, de számomra fontosabb a karakter, például az, hogy egy pillanatig se féljenek az oroszoktól.

A Magyar Nemzet arra volt kíváncsi, hogy bár a Nemzetek Ligája találkozói tétmeccsek, Marco Rossi mennyire tekinti az oroszok elleni mérkőzést lehetőségnek a kísérletezésre az októberi, bolgárok elleni Eb-pótselejtező előtt.

– A Nemzetek Ligájában nagyon erős a mezőny, a szerbek, a törökök és a szerbek is jóval előttünk állnak a ranglistán – válaszolta. – Az ilyen csapatok ellen az a legfontosabb, hogy előre tekintsünk, legyen karakterünk, és valósítsuk meg a taktikai elképzeléseinket. Most, a törökök elleni győzelem után pályafutásom során először mondtam azt játékosoknak, hogy nem az eredmény, hanem a teljesítmény, a játékunk minősége a legfontosabb, és ekkor már a Bulgária elleni meccsre gondoltam.

A szövetségi kapitány beszélt arról is, hogy még Törökországban azt mondta egy interjúban, hogy ilyen hosszú kihagyást követően három edzéssel a világ legjobb edzői sem tudnák kihozni a maximumot a csapatból. Most hozzátette, arra gondolt, hogy ami csütörtökön történt, az a csapatmunka eredménye volt, a játékosok az egyéni érdekeiket tökéletesen alárendelték a csapat érdekének.

A játékosokat Sallai Roland képviselte a sajtótájékoztatón, aki most, az oroszok elleni meccsen lép először pályára a Puskás Arénában.

– Törökországban többször is helyzetbe kerültem, de mindegyiket kihagytam, ebben szeretnék előre lépni, ha lehetőséget kapok az oroszok ellen – mondta. – A keretben jó a hangulat, de már nem esik szó a csütörtöki győzelemről, az a múlt, szeretnénk vasárnap is jó futballt nyújtani. Az oroszok fizikálisan roppant erősek, de nekik is vannak gyenge pontjaik, azokat igyekszünk majd kihasználni.

A Nemzetek Ligájának a 2. fordulójában a Magyarország–Oroszország mérkőzés 18 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti. A csoport másik meccsén Szerbia Törökországot fogadja ugyancsak vasárnap 20.45 órakor.

Szurkoljon mobilon!

A szurkolók ingyenesen letölthető mobilalkalmazással, az MLSZ Fan XP-vel otthonról is támogathatják a magyar labdarúgó-válogatottat az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A rajongók saját fotóikat és lelkesítő üzeneteiket küldhetik el a vasárnap debütáló applikáción keresztül a Puskás Arénába, a stadion óriáskivetítőjére és a pálya melletti reklámfelületekre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.