Befejezte profi pályafutását az Európa-bajnok vízilabdázó

Bujka Barbara utolsó profi szezonja csonka véget ért Olaszországban. A 2016-ban Eb-aranyérmet nyert vízilabdázónak ennél jobban fáj, hogy az utóbbi néhány évben a válogatottban már nem számítottak a játékára.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 29. 13:40
Bujka Barbara
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bujka Barbara Németországban kezdte pályafutását, mivel édesapja, Gábor is ott játszott. Barbara 2004-ben igazolt először Magyarországra, a Dunaújváros játékosa lett. Később játszott a Szentesben, a Szegedben és a Ferencvárosban, valamint megfordult Olaszországban, Hollandiában és Görögországban is. Utolsó profi idényében az olasz Rapallót erősítette, ám ez a szezon a koronavírus-járvány miatt nem a tervek szerint zárult le.

Bujkának távoznia kellett Olaszországból, visszaköltözött Németországba, ahol a Düsseldorfer SC edzője lett. Amatőr szinten továbbra is játszik, a Bayern Uerdigen csapatában.

– Úgy gondolom, szép karrierem volt, de azt Olaszországban a járvány miatt lezártam. Amit most csinálok, az már csak egy személyes ráadás. Azért játszom, mert szeretem a sportot, és szívesen csinálom – mondta Bujka.

A center 2006 és 2017 között szerepelt a magyar válogatottban, amellyel 2016-ban Európa-bajnoki címet nyert, emellett négy Eb- és egy vb-bronzérmet szerzett. A 2017-es világbajnokság után viszont már nem kapott lehetőséget a nemzeti csapatban Bíró Attila szövetségi kapitánytól, emiatt maradt tüske a játékosban.

– A szövetség és a kapitány, illetve köztem valami megváltozott. A Ferencvárossal többen is bizonyítottuk, hogy a játéktudásunk alapján a válogatottban lenne a helyünk, de a szövetségi kapitánynak más tervei voltak. Hogy eredményes lesz-e vagy sem, az akkor derül ki, amikor eldől, hogy kijut-e a csapat az olimpiára – fogalmazott Bujka Barbara.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.