Búfelejtő, felhozó derbi Barcelona után és a Dinamo Kijev előtt

A nyolcadik forduló mérkőzéseivel, köztük a Ferencváros–Újpest derbivel folytatódik a hétvégén a labdarúgó NB I. A Bajnokok Ligája hangulatába Barcelonában belekóstoló FTC öt éve veretlen az Újpest ellen, és amióta Szergej Rebrov az edző az Üllői úton, hatból ötször legyőzte a lila-fehér ellenfelét. A többi párosításból kiemelkedik a javuló formát mutató Honvéd paksi vendégjátéka.

2020. 10. 24. 7:35
null
Az előző szezonban Franck Boli döntötte el a derbiket Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen derbi még nem volt. Az eddig lejátszott 229 Ferencváros–Újpest mérkőzéseken nem volt érvényben a kötelező maszkhasználat, a 230. találkozón minden nézőnek viselnie kell a védőfelszerelést. A Ferencváros a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub és a stadiont üzemeltető cég összesen tízezer egyszer használatos maszkot vásárolt, így a készlet erejéig tud biztosítani maszkot a nézőknek.

Bolit tavaly nem tudták tartani a lilák
Fotó: Mirkó István

De nem csak ezért lesz különleges a két legnagyobb táború fővárosi csapat mérkőzése. 1995 után fordul elő ismét, hogy a hétközi Bajnokok Ligája-meccse után a Ferencváros itthon az Újpest ellen lép pályára az NB I-ben. Huszonöt éve az Anderlecht brüsszeli legyőzése után Zoran Kuntić és Nyilas Elek góljával a Fradi hazai pályán nyert 2-0-ra a lila-fehérek ellen. Idén elmaradt a derbit felvezető sikerélmény, az FTC kedden 5-1-re kikapott Barcelonában.

– Minden játékos álma olyan találkozókon játszani, mint amilyen a Barcelona elleni idegenbeli csoportmeccs volt – nyilatkozta Szergej Rebrov, a magyar bajnok vezetőedzője a klubja honlapján. – Persze az eredménnyel nem lehetünk elégedettek, de értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk. A szintlépéshez elengedhetetlen, hogy folyamatosan különböző ingerek érjék a játékosokat. Sűrű a menetrend, de az Újpest elleni találkozón is csak a győzelem lehet a célunk. Jövőre is szeretnénk a Bajnokok Ligájában játszani, ehhez viszont újra bajnoki címet kell szerezni!

Az ukrán szakembernek igaza van: valóban sűrű a Fradi menetrendje. Az Újpest elleni derbi után szerdán már a Dinamo Kijevet fogadja a BL-ben. Egy esetleges győzelem pluszenergiákat adhatna a zöld-fehéreknek a BL-meccs előtt. Rebrov 2018-ban érkezett a Ferencvároshoz, azóta hatból ötször – a legutóbbi szezonban mindhárom mérkőzésen és mindannyiszor az elefántcsontparti Franck Boli góljával 1-0-ra – nyert a Fradi az Újpest ellen. És erre ma este is megvan minden esélye. Predrag Rogan együttese kettővel több mérkőzést játszott, mint az első helyen álló FTC, és hárommal kevesebb pontot gyűjtve csak az ötödik a tabellán.

A hetedik forduló egyik izgalmas párharca lehet még a Mol Fehérvár mezőkövesdi vendégjátéka. Kuttor Attila csapata az előző három mérkőzését elveszítette, a Vidi a múlt héten szorult le a tabella éléről. Kíváncsian várjuk, hogy a irányításával még hibátlan, harmadik helyezett Paks mire lesz képes a fehérváriakkal az előző fordulóban ikszelő Budapest Honvéd ellen. A sereghajtó Diósgyőrnek égető szüksége van a győzelemre, de idegenben is esélyesebbnek tűnik ellene a Puskás Akadémia.

OTP Bank-liga, 8. forduló: Szombat: MTK–Kisvárda 14.45 (tv: M4 Sport +), Paks–Budapest Honvéd 17.00 (tv: M4 Sport), Ferencváros–Újpest FC 19.30 (tv: M4 Sport). Vasárnap: Zalaegerszeg–Budafok 14.30 (tv: M4 Sport+), Mezőkövesd–Mol Fehérvár 17.00 (tv: M4 Sport), Diósgyőr–Puskás Akadémia 19.30 (tv: M4 Sport).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.