A Mol Fehérvár kilenc perc alatt küldte padlóra az Újpestet

Eseménytelen első félidő után a Mol Fehérvár kilenc perc alatt kiütötte az Újpestet és 5-1-re megnyerte a labdarúgó NB I 6. fordulójának az utolsó mérkőzését. Az Újpest a meccs napjának a délelőttjén jelentette be, hogy néhány játékosa pozitív koronavírus-tesztet produkált.

2020. 10. 04. 22:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghökkentő közleményt adott ki a mérkőzés délelőttjén az Újpest a hivatalos honlapján:

„Tájékoztatjuk a kedves szurkolókat és a média munkatársait, hogy a pénteki COVID-tesztelés eredményeként fény derült arra, hogy néhány játékosunk és munkatársunk is érintetté vált a fertőzésben. A megfelelő intézkedéseket megtettük, a bajnokságot folytatjuk tovább, így természetesen kiállunk a MOL Fehérvár FC ellen, és jövő héten lejátsszuk az elmaradt iváncsai kupatalálkozót is.”

A klub közleménye hozzátette, hogy az érintettek nevét nem fogják nyilvánosságra hozni, és a jövőben korlátozzák a média számára a személyes interjúkészítések lehetőségét. Az Újpest FC kéri a sajtó és a szurkolók megértését.

A Mol Fehérvár is tartogatott egy érdekességet a meccs napjára, amit ugyancsak a honlapján jelentett be: „Armin Hodžić a török első osztályú Kasimpasa csapatánál folytatja pályafutását. Az előző szezont a 10. helyen befejező isztambuli együttes egy évre vette kölcsön támadónkat. Hodžić 2018 augusztusában érkezett Székesfehérvárra, az elmúlt bő két évben 83 tétmeccsen 22 gólt szerzett a Vidiben.”

Sajnos a mérkőzés már közel sem volt annyira mozgalmas és érdekes, mint az előélete. Az első félidőben a hazai csapat kezdeményezett többet, egy idő után be is szorította a kapuja elé az Újpestet, de egészen a 45. percig nem tudott kidolgozni igazán nagy helyzetet. Akkor a saját térfelén veszítette el a labdát az Újpest, Zizvadze lecsapott rá, és éles szögből, a kaputól balra a kapufát találta el. A kifelé pattanó labdát 11 méterről a tisztán érkező Funsho lőtte rá, és a labda centikkel ment ki a bal kapufa mellett. A vendégek szemlátomást kontrákra rendezkedtek be, olykor meg is lódultak, ám veszélyt egyáltalán nem jelentettek a fehérvári kapura.

A szünet után viszont végre történtek említésre méltó események, a Mol Fehérvár kilenc perc alatt négy gólt is szerzett. Az 59. percben szöglet után Stopira fejelt a hálóba, majd két perccel később Bamgboye Funsho jó ütemben mozdult a védők mögé, megkerülte Máté Zsoltot, majd Houri passza után tisztán vezethette a kapura a labdát, és a jobb felső sarokba lőtt Banai mellett. A 66. percben Bolla beívelése után a jobb szélről Evandro passzolta be középre Zivzivadzénak a labdát, s ő közelről a kapuba lőtt, két perc elteltével pedig Zivzivadze remek indítása után Nikolov tudott megindulni, aki kicselezte Risztevszkit, majd a hálóba lőtt.

 

 

 

Villámgyorsan megsorozta tehát a hazai csapat az Újpestet, amely látványosan omlott össze. A kegyelemdöfést a 88. percben kapták meg a vendégek, amikor Nikolics lövését Banai védte, a kipattanóba Risztevszki rosszul ért bele, és az újpesti védő lábáról a kapuba ment a labda, a kapufa érintésével – 5-0. A hosszabbításban Beridza révén a vendégek szépítettek, ám ez vigasznak is kevés lehetett a szurkolóik számára.

NB I, 6. forduló

Péntek

MTK–Budafok 1-2 (0-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1537 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Miovszki (73.), illetve Skribek (3.), Ihrig-Farkas (89.). Kiállítva: Huszti (81.)

Szombat

Mezőkövesd–Kisvárda 1-2 (0-2), Mezőkövesd, 1520 néző, jv.: Kárpály. Gólszerző: Ene (90. – öngól), ill. Szimovics (5.), Navrátil (14.)

Diósgyőr–Paks 1-2 (0-1) Miskolc, 3045 néző, jv.:Bogár. Gólszerző: Molnár G. (49.), ill. Windecker (45+1)., Szakály D. (91.)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 2-4 (0-2), Zalaegerszeg, 2716 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Lesjak (72.), Koszta M. (95.), illetve Tamás K. (7.), Szendrei (29.), Balogh N. (48.), B. Traoré (86.)

Ferencváros–Puskás Akadémia 2-1 (1-1), Groupama Aréna, 8759 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Isael (43., 50.), illetve Nunes (5.)

Mol Fehérvár–Újpest 5-1 (0-0), Mol Aréna Sóstó, 2234 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Stopira (59.), Bamgboye (61.), Zizivadze (66.), Nikolov (68.), Risztevszki (öngól 88.), illetve Beridze (92.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.