Meglepte, hogy ő közvetítheti a Barcelona–FTC BL-meccset

Varga Ákos közvetíti az M4 Sporton kedden a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Barcelona–Ferencváros találkozót, az interjúkat pedig a félig katalán származású Martí Zoltán készíti. Az M4 Sport négyfős stábja a pénteki koronavírusteszt eredményével már vasárnap hajnalban elindul Barcelonába.

Magyar Nemzet
Forrás: M4SPORT.HU2020. 10. 17. 10:45
null
Forrás: M4sport.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Ákos – aki 2018-ban az oroszországi labdarúgó vb-ről is közvetített – az M4sport.hu oldalon elmondta, meglepte, hogy ő kapta a Barcelona–Ferencváros találkozót.

– Az utazás ténye váratlanul ért, mert mostanában a belföldi helyszíneket leszámítva nem utaztunk sehova, és ennek szellemében készültünk az őszi sporteseményekre. Azt már korábban tudtam, hogy a Fradi valamely BL-meccsét közvetíthetem, de hogy pont ezt – nem számítottam rá, meglepett és örülök. A nemzetközi sorozatok első fordulója mindig nagyobb érdeklődésre számíthat, kiemelt figyelmet kap, ráadásul a mostanit mégiscsak egy szentélyben, a barcelonai Camp Nou stadionban rendezik. Ezt egyszerre szakmai kihívásnak és megtiszteltetésnek élem meg. Felemelő, hogy ismét magyar csapatot láthatunk a Bajnokok Ligájában. Huszonöt éve gyerekfejjel drukkoltam, amikor az FTC utoljára a BL-ben játszott, s magyar csapatért is több mint egy évtizede nem szoríthattunk. Ami a helyszínt illeti, nem voltam még meccsen a Camp Nouban, csak üres stadiontúrán jártam ott turistaként. Biztos vagyok benne, hogy különleges élmény lesz és a pályám egyik kiemelkedő eseménye, de ahhoz, hogy felülmúljon egy egész vb-hónapot, világraszólóan bravúros eredmény is kellene. A realitás talaján mozogva azonban ebben csak titkon lehet reménykedni.

Varga Ákos arról is beszélt, hogy a több mint tizenöt éves szakmai múltjában milyen helyet foglal el a labdarúgás és a BL.

– Több sportágat közvetítettem eddigi pályám során (kosárlabda, kézilabda, röplabda, jégkorong, strandlabdarúgás, strandröplabda, gyeplabda, amerikai foci, rögbi, tenisz, úszás, squash, sífutás, síugrás, snooker stb. – a szerk.), de mindig is nagy arányban kaptam lehetőséget a labdarúgásra. Szeretem a focit, különösen a jó focit és a Bajnokok Ligájában általában magas minőséget láthatunk a játékból. Lehet, hogy a szívemben nem mindig ez az első, de a nagy események előkelő helyet foglalnak el nálam. Ahogy valamennyiünk gyerekkorát, az enyémet is meghatározta, amiből a többi sportág szeretete is kialakult bennem.

A félig katalán származású Martí Zoltán már többször járt a Camp Nouban, de magyar csapatot tétmérkőzésen most láthat először az ikonikus stadionban.

– Hétfő este lesz a két csapat edzése, kedden a mérkőzés, szerdán pedig jövünk haza. Az edzés mellett az előzetes sajtótájékoztatón is ott leszünk, s remélhetőleg lehetőségünk lesz megszólaltatni Ronald Koemant, a Barcelona vezetőedzőjét még a találkozó előtt. A Fradi teljes útját végigkísérjük, megnézzük, hogyan készülnek, hogyan élik meg a történéseket. A játékosok jó részének élete mérkőzése lesz a keddi, főleg az a tény, hogy a Camp Nouban játszhatnak kvázi jutalomjátékként. A meccs után nagyobb merítési lehetőségünk lesz, hogy értékeléseket kérjünk mindkét csapattól. Érdekes lesz megkérdezni Sigér Dávidot, hogy milyen volt játszania Frenkie de Jonggal szemben, vagy ellesett-e vmit Sergio Busquets-től… S azzal a céllal megyünk ki, hogy a Fradi legjobbjai mellett megszólaltassuk a Barca sztárjait is – mondta el Martí Zoltán, akinek az édesapja katalán, de nem kérdés számára, hogy a Fradiért szorít majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.