A volt győri világklasszis akár a magyarok ellen is játszhat

Mint arról beszámoltunk, a 2020-as norvég és dán közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságra a holland válogatott is kihirdette a 35 fős bő keretét, amelyben a válogatottságtól 2019 elején visszavonult Nycke Groot is helyet kapott. Az okokról és arról, hogy valóban visszatér-e, a 32 éves irányító nyilatkozott.

Forrás: Nemzeti Sport2020. 11. 06. 12:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindig jót beszélgettem a szövetségi kapitánnyal, aki szeretett volna viszontlátni a válogatottnál. Nemet mondtam, a decemberi szereplésre is, de megkért, hogy így is meghívhasson a bő keretbe. Sosem lehet tudni... Ha megváltozna a véleményem, akkor viszont butaság lenne, hogy nem szerepel a nevem a listán. Pusztán formalitásról van szó – mondta az europamester.dk-nak Nycke Groot, aki azt is hozzátette, kicsit már elege van abból, hogy így felfújták ezt az egész történetet.

Groot három BL-t nyert a Győrrel
Fotó: MTI

A korábban a Győri ETO-ban is szereplő, jelenleg a dán Odensét erősítő kézilabdázó arról is beszélt, miért nem szeretne visszatérni a válogatottba. – Jelen pillanatban nem látom esélyét annak, hogy újra a nemzeti csapatban játsszak. A testem megviselt és öreg, jobb lesz, ha decemberben a kiélezett mérkőzések helyett inkább szünetet tartok. Ezért most úgy tűnik, nem térek vissza – fogalmazott Groot.

A holland irányító szerződése jövő nyáron lejár az Odensénél, de elmondása szerint korai még ezzel foglalkozni, s egyáltalán azt is nehéz megmondani, hogy még mennyi ideig folytatja a profi sportot. A női kézilabda Európa-bajnokságot december 3. és 20. között rendezik meg Norvégiában és Dániában, a holland válogatott a magyar, a szerb és a horvát csapattal került egy csoportba. A négycsapatos csoportok első 3-3 helyezettje jut a középdöntőbe, amelyben újabb három mérkőzés következik, majd jön az egyenes kieséses végjáték (elődöntők és helyosztók).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.