Izlandon Király Gáborral hangolnak a magyarok elleni döntőre

Az egyik legrégebbi és legnagyobb izlandi napilap, a Morgunblaðið nyomtatott és online kiadása Király Gáborral közölt interjút a magyar labdarúgó-válogatott elleni csütörtöki, budapesti Európa-bajnoki pótselejtező előtt.

Magyar Nemzet
2020. 11. 11. 14:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyszerű a helyzet, Magyarországnak le kell győznie Izlandot – jelentette ki Király Gábor a Morgunblaðið-ban megjelent interjúban. – Persze mindannyian tudjuk, hogy Izland milyen erős, úgyhogy a magyar válogatottnak nagyon jól kell játszania, ahhoz, hogy kijusson az Európa-bajnokságra.

Izlandon Király Gáborral adják el a csütörtöki meccset

A cikkben leírják, hogy Király az Eb történetének legidősebb pályára lépője, miután negyvenévesen és 86 naposan játszott a 2016-os torna nyolcaddöntőjében Belgium ellen, valamint a legendás szürke mackónadrágjáról is említést tesznek. A 108-szoros válogatott kapus szerint igazi döntőre kerül sor az izlandi és a magyar válogatott között a Puskás Arénában csütörtökön.

– Természetesen ez egy nagyon fontos meccs lesz mindkét csapatnak, egy igazi döntő, ami az Eb-re való kijutásról határoz – állapította meg Király. – Magyarországon a 2016-os Eb-szereplés a játékosoknak és a szurkolóknak is fantasztikus élmény volt, remek volt a hangulat, egy nagy buli volt az egész. A mostani nehéz időkben sokat jelentene a magyaroknak, ha újból kijutna a válogatott az Eb-re, hiszen ez a siker felrázhatná az embereket.

Az írás kitér arra, hogy miközben az izlandi válogatott nem változott jelentősen a két csapat legutóbbi, 2016-os találkozója óta, a magyar válogatott alaposan átalakult. Kiemelik, hogy Király mellett, Gera Zoltán, Juhász Roland és Priskin Tamás sincs már ott a pályán.

– Tényleg sokat változott a válogatottunk az Eb óta – helyeselt Király. – Fiatalabb és szerintem nagyon izgalmas csapatunk van, például kiváló játékos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.