Látszik, hogy van karaktere a magyar válogatottnak

Vasárnap este a házigazda magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent ért el Szerbia ellen a Nemzetek Ligája B osztályának harmadik csoportjában. Az M4 Sport kamerái előtt megszólalt játékosok szerint jól játszott a csapat, és többet érdemelt volna egy pontnál.

Magyar Nemzet
2020. 11. 16. 10:15
Kecskés Ákos, Kalmár Zsolt
A magyar válogatott játékosai a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában játszott Magyarország - Szerbia mérkõzésen a Puskás Arénában Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Köszönöm Nikolicsnak a gólpasszt, hiszen nagyszerűen észrevette, hogy megyek be a résbe, és elém adta. Örülök a gólomnak, de a legfontosabb az, hogy a csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott. Van egy kis hiányérzetem, úgy gondolom, hogy gólokkal kellett volna nyernünk, hiszen nagyon sok lehetőségünk volt, de az utolsó passzok, vagy a helyzetkihasználás nem volt megfelelő – vélekedett Kalmár Zsolt, Magyarország egyenlítő góljának a szerzője, majd hozzátette: – Nagyon jó közösség vagyunk, mindenki egy hajóban evez, és küzd a pályán. Úgy gondolom, hogy végig uraltuk a mérkőzést , támadtunk, támadtunk, és az ellenfél lőtt gólt. De ilyen a futball. Csináltuk tovább, amit mester mondott a meccs előtt. Mindenki nagyon odatette magát.

A Dunaszerdahely középpályása tavaly a Puskás Aréna stadionavatóján, az Uruguay elleni összecsapáson megsérült, egy évvel később egyenlítő találatot szerzett. Nehéz időszak áll Kalmár Zsolt mögött.

– Nem volt könnyű. Tavaly szeptemberben volt térdsérülésem, majd visszatérésem után 3-4 héttel eltört a bokám, akkor is 3-4 hónapot ki kellett hagynom. Kemény időszak volt számomra, nagyon sok munkát beletettem, hogy újra itt legyek a válogatottban, és Marco Rossi bízzon bennem. Ezt a teljesítményemmel szeretném meghálálni. Jó úton haladok, de még tudok fejlődni, és remélem, hogy ez majd a jövőben meg fog történni.

A játékos arról is beszélt, hogy egyelőre nem az Európa-bajnokságra kell összpontosítaniuk.

– Ott van a fejünkben az Eb, de addig még nagyon sok meccs van hátra. Mindenki azon fog dolgozni, hogy ott legyen a keretben, hiszen mindannyiunknak nagy élmény lehetne ott lenni az Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott játékosai
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A válogatottban vasárnap este debütált Kecskés Ákos szerint kulcsfontosságú volt, hogy a szerbektől kapott gól nem zavarta meg a magyar csapatot.

– Látszik, hogy van karaktere a csapatnak, és nem fél hátul játszani. Úgy gondolom, hogy megvan a kvalitásunk is. Tudtuk, hogy a szerb csapat nagyon jó és gyors, talán a figyelmetlenség és az összeszokottság hiánya okozta az első gólt. Ez a foci, ilyenkor reagálni kell, és erősnek lenni mentálisan. A bekapott gól nem zavart meg minket, tudtunk váltani. Ez a legfontosabb. Nagyon jól játszottunk, szerintem megérdemeltük volna a győzelmet. A mérkőzés végén kicsit beszorultunk, és úgy gondolom, hogy picit el is fogytunk. De a legvégén is el tudtunk jönni, úgyhogy ha jobb megoldást választunk a végén, akkor be is tudjuk fejezni a mérkőzést.

A Lugano védője azt is elmondta, hogy nem izgult első fellépése előtt a nemzeti csapatban.

– Nem izgalomnak, inkább vágynak nevezném, ami bennem volt, hiszen gyerekkori álmom vált valóra, azért dolgoztam húsz éve, hogy bemutatkozzam és bizonyítsam, mire vagyok képes. Óriási boldogságot jelent ez nekem – nyilatkozta Kecskés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.