Kecskés debütál, Nikolics újra a kezdőben a szerbek ellen

Nyertek a törökök Oroszország ellen, így a Szerbia elleni győzelemmel a magyar labdarúgó-válogatott átveheti az első helyet a B osztály 3. csoportjában, a Nemzetek Ligájában.

Magyar Nemzet
2020. 11. 15. 19:29
null
Nikolics Nemanja újra bizonyíthat szülőhazája csapata ellen Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban megírtuk, azt előzetesen tudni lehetett, hogy kényszerből legalább öt helyen kénytelen változtatni az Izland ellen győztes csapaton. Nos, az ötből hat lett, nem csupán a Freiburgba hazarendelt a kisebb sérüléssel bajlódó és valamint az eltiltott Filkor Attila és hanem a csapatkapitány is kimaradt; utóbbit pihentette a szövetségi kapitány. Egyetlen meglepetés, hogy a svájci Luganóban szereplő Kecskés Ákos is bekerült, a 24 éves védő Szerbia ellen debütál a válogatottban. Csakúgy, mint Gera Zoltán, ezen a mérkőzésen ő helyettesíti a koronavírussal megfertőződött szövetségi kapitányt.

Nikolics Nemanja, csakúgy, mint a két csapat belgrádi mérkőzésen, ezúttal is a kezdőtizenegyben kapott helyet, az akkori gólszerző, Könyves Norbert viszont kimaradt, csereként állhat be.

Íme, a magyar kezdőcsapat:

Dibusz – Botka, Lang, Kecskés – Bese, Kalmár, Nagy Á., Sigér, Holender – Szoboszlai, Nikolics.

A szerbeknél csak a kispadra került a legnagyobb sztár, Milinkovics-Szavics. Ljubisa Tumbakovics együttese így állt fel:

Dmitrovics – Milenkovics, Szpajics, Gudelj – Radonjics, Lazovics, Lukics, Ne. Makszimovics, Risztics – Jovics, Tadics.

Nyertek a törökök

A Törökország–Oroszország mérkőzést hat órától rendezték. A törökök 3-2-re nyertek, így a magyar válogatott abban a tudatban lépett pályára, hogy ha nyer, átveheti a vezetést a csoportban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.