Jöttek a büntetők egymás után, kikapott a Real Madrid

A Valencia 4-1-re verte a Real Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának zárásán, így feljött a középmezőnybe, a fővárosiak pedig leszorultak a dobogóról.

Magyar Nemzet
2020. 11. 08. 23:00
null
Fotó: Peter Powell Forrás: POOL/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának zárómeccsét a Valencia és a Real Madrid vívta egymás ellen a Mestallában.

A rózsaszín mezben futballozó vendégek kezdték veszélyesebben a találkozót, fölényük pedig az első félidő felére érett góllá: talált be a tizenhatoson kívülről.

A 29. percben kezdődött a hazai büntetők sora: először Vázquez kezezése miatt lőhetett a mészpontról Soler. Courtois hárított, az első kipattanóból Soler kapufát lőtt, utána Musah viszont már betalált. A videóbíró azonban a teljes eseménysort érvénytelenítette, mert Vazquez és Musah is éppen belépett a tizenhatoson belülre a büntető elvégzése előtt. Az újrarúgásnál Soler már nem hibázott.

Az első félidő hajrájában Varane pörgetett Courtois fölött a saját kapujába. Hiába igyekeztek mindketten kétségbeesetten menteni, a VAR segített: a labda teljes terjedelmével bent volt. A Valencia játékosai az ítélet után azonnal át is rohantak a Real térfelére, hogy megünnepelhessék az öngólt.

A második félidőben a Valencia védelme majdnem azonnal összehozta az egyenlítést, de Doménech kapus nagyot mentett. A túloldalon szép akció végén Marcelo szabálytalansága jelentette az újabb büntetőt, Soler ismét eredményes volt.

A 63. percben pedig megkapta a lehetőséget a mesterhármasra is: Sergio Ramos ütötte el a labdát Musah elől, Soler pedig a sok gyakorlás után a legmagabiztosabb büntetőjével rukkolt elő. A három tizenegyesből az utolsó volt az egyetlen, amelynek megítéléséhez szükség volt a videóbíróra, azt viszont már nem jelezte senki a VAR-szobából, hogy Soler utolsó tizenegyesénél jóval nyilvánvalóbban szaladt be egyik csapattársa a szabályosnál korábban a büntetőterületre.

A spanyol bajnokság történetében először fordult elő, hogy a Real Madrid ellen három tizenegyest ítéltek, így pedig nem volt esélye a címvédőnek, amely leszorult a dobogóról. A Valencia mindössze harmadik győzelmét aratta a bajnoki idényben, de a címvédő mellett legyőzte az aktuális listavezető Real Sociedadot is.

La Liga, 9. forduló, a teljes eredménysor:

Elche–Celta Vigo 1-1 (1-1)

Huesca–Eibar 1-1 (0-1)

Barcelona–Real Betis 5-2 (1-1)

Sevilla–Osasuna 1-0 (0-0)

Atlético Madrid–Cádiz 4-0 (2-0)

Getafe–Villarreal 1-3 (1-2)

Real Sociedad–Granada 2-0 (2-0)

Levante–Alavés 1-1 (0-1)

Real Valladolid–Athletic Bilbao 2-1 (1-0)

Valencia–Real Madrid 4-1 (2-1)

A bajnokság állása:

1. Real Sociedad 20, 2. Villarreal 18, 3. Atletico 17, 4. Real Madrid 16... 8. Barcelona 11, 9. Valencia 11.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.