A bíró is benne volt, hogy véget ért a Fradi európai kalandja

Helytállt a Ferencváros a Dinamo Kijev vendégeként, de kikapott 1-0-ra, így az utolsó helyen végzett a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjában, véget ért az európai kaland, tavasszal tehát az Európa-ligában sem folytathatja. A svéd játékvezető kezezésért nem adott meg egy büntetőt a Fradinak, majd hasonló helyzetben az ukránok végezhettek el szabadrúgást, ebből született a gól. A Juventus meglepetésre 3-0-ra nyert Barcelonában, ezzel a csoport élén végzett.

Magyar Nemzet
2020. 12. 08. 22:49
Kijev_FTC
Tokmacnak volt egy nagy helyzete, de sajnos kimaradt Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a következő összeállításban kezdte a zárt kapus meccset: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Laidouni, Heister – Laudouni, Haratin, Somália – Zubkov, Uzuni, Tokmac.

A mérkőzés legvitatottabb és azt befolyásoló eseménye a 21. percben történt. Laidouni tört előre, a lövése tisztán Szidorcsuk oldalra lendített karjának vágódott. Ekberg, a svéd játékvezető nem ítélt semmit, még csak videózás sem volt. Érthetetlen.

Az eset ITT tekinthető meg.

Ezután volt még egy nagy lehetősége a Fradinak az első félidőben. A 25. percben Tokmac Nguen került a Dinamo 16-osán belülre, szép csellel tisztára játszotta magát, aztán sajnos csúnyán fölé lőtt.

Tokmac Nguennek volt egy nagy helyzete, ami sajnos kimaradt
Fotó: Efrem Lukackij / MTI/AP

A találkozó az 59. percben dőlt el. Blazic kezezését bezzeg lefújta a játékvezető. De Pena beadásánál Popov megelőzte Haratint, s védhetetlenül fejelt a bal alsóba. Dibusznak esélye sem volt.

ÍME a gól.

A Ferencváros a hátra lévő fél órában mindent elkövetett, hogy megfordítsa a mérkőzést, hiszen a döntetlen is a Dinamo harmadik helyét jelentette volna. A Kijev azonban sajnos magabiztosan tartotta az eredményt, s meg is nyerte 1-0-ra a találkozót.

Dinamo Kijev-Ferencváros 1-0 (0-0)

Kijev, Olimpiai Stadion, zárt kapus, v.: Andreas Ekberg (svéd)

Gólszerző: Popov (60.)

Sárga lap: De Pena (26.), Garmas (36.), illetve Laidouni (44.), Haratin (47.), Blazic (58.), Isael (85.)

Dinamo Kijev: Buscsan – Kedziora, Zabarnyij, Popov, Mikolenko – Saparenko, Szidorcsuk (Andrijevszkij, 92.), Garmas (Sepeljev, 70.) – Cigankov (Legynyev, 86.), Verbic (Rodrigues, 86.), De Pena (Szupriaga, 70.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 80.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratin (Isael, 73.), Somalia – Uzuni (Baturina, 73.), Nguen (Boli, 86.), Zubkov (Mak, 80.)

Bajnokok Ligája, G csoport, 6. forduló:

Dinamo Kjev-Ferencváros 1-0

Barcelona-Juventus 0-3

A végeredmény: 1. Juventus 15 pont, 2. Barcelona 15, 3. Dinamo Kijev 4, 4. Ferencváros 1.

A Juventus jobb egymás elleni eredménnyel lett első, hiszen a Barca „csak” 2-0-ra nyert Torinóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.