Két manchesteri labdarúgó előzi meg Lionel Messit

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) december 17-i zárással összeállította, kik töltötték a legtöbb időt a pályán 2020-ban a labdarúgók közül. A listát a Manchester United angol védője, Harry Maguire vezeti.

Magyar Nemzet
2020. 12. 21. 21:05
Manchester United vs Manchester City
epa08880205 Harry Maguire (L) of Manchester United in action against Gabriel Jesus (R) of Manchester City during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City in Manchester, Britain, 12 December 2020. EPA/Paul Ellis / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Paul Ellis Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CIES listája alapján 2020-ban a legtöbb játékpercet, egészen pontosan 4745-öt Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitánya töltötte a pályán. Az angol válogatott védő a MU színeiben 49 mérkőzést játszott a vizsgált időszakban, és mindössze egyszer cserélték le, míg a nemzeti csapatban négy meccsből egyet nem játszott végig, Dánia ellen piros lapot kapott.

Maguire mögött Rúben Dias, a Manchester City portugál védője 401 perc lemaradással a második a sorban, míg a képzeletbeli dobogó alsó fokára a Barcelona argentin szupersztárja, fér még fel, 4293 játékperccel. A lista első hét helyezettje között további két MU-játékos található: Bruno Fernandes (4164 perc) a negyedik, Victor Lindelöf (4142 perc) a hetedik helyen.

A Ferencváros Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplésének köszönhetően a magyar bajnok is ad játékost a százfős listára: Miha Blažič 3754 játékpercet töltött a pályán 2020-ban.

Maguire kiemelkedő teljesítményére jellemző, hogy a játékperceket a poszton kevésbé jellemző cserék miatt jobban halmozó kapusok rangsorát is vezetné. Ezen a listán Marcelo Lomba, a brazil Internacional hálóőre 4740 perccel áll az élen, az első négy helyezettet pedig egyaránt a brazil liga adja.

A legjobb Európában védő kapus meglepetésre a Bayer Leverkusen játékosa, Lukáš Hrádecký (4410 perc), pedig ő nem mindig a megbízhatóság szobra.

Érdekesség, hogy a magyar válogatott két kapusa, (Ferencváros) és (RB Leipzig) egyaránt 3870 perccel zárta az évet, ezzel ők zárják a legjobb 25-öt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.