Mick Schumacher a Formula–2 bajnokaként érkezik az F1-be

A vasárnapi zárófutamon Bahreinben nem szerzett pontot, de így is megnyerte a Formula–2-es sorozatot Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, aki jövőre már az autósport elit kategóriájában szerepel.

Magyar Nemzet
2020. 12. 06. 17:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–2-es sorozat idei utolsó futama előtt Mick Schumacher (Prema Racing) 14 pont előnnyel vezetett a Callum Ilott (UNI-Virtuosi Racing) előtt. A 21 esztendős német a harmadik, a 22 éves brit a negyedik helyről indulhatott a sprintfutamon. Schumacher úgy állhatott rajthoz, hogy ha az első hatban végez, akkor riválisa helyezésétől függetlenül megnyeri a bajnokságot, Ilott pedig gyakorlatilag győzelmi kényszerben volt. Schumacher abroncsai már a futam elején elhasználódtak egy fékezésnél, s ugyan a sprintfutamon nincs kötelező kerékcsere, mégis ki kellett állnia új gumikért. Így viszont elveszítette az esélyét a pontszerzésre, s végül csak a 18. helyen ért célba. Ám így is ünnepelhetett, mert az időlegesen a harmadik helyre felkapaszkodó Ilottnak is „elfogytak” a gumijai, és ő is kiszorult a pontszerző első nyolc közül, csak tizedik lett. Így a Formula–2-es bajnokságot Mick Schumacher nyerte meg 215 ponttal, Ilott 201-gyel végzett a második helyen, a harmadik pedig a japán Cunoda Júki (Carlin) lett 200 ponttal. A negyedik és az ötödik helyen két orosz versenyző végzett, Robert Svarcman (Prema Racing) 177, Nyikita Mazepin (Hitech Grand Prix) 164 pontot gyűjtött.

– Őszintén szólva, kicsit elragadtak az érzelmek. Egyelőre még fel sem fogom, hogy én vagyok a bajnok. Bizonyára el kell telnie majd néhány napnak, hogy leülepedjenek bennem a dolgok – nyilatkozta Mick Schumacher, aki izgalmas napokon van túl, miután az észak-amerikai központú Haas istálló szerdán jelentette be, hogy „több évre” szerződtette őt az F1-be. A Haas másik versenyzője pedig Mazepin lesz. De könnyen megeshet, hogy jövőre Cunodát is látjuk a Formula–1-ben, a japán pilóta az orosz Danyiil Kvjatot válthatja az Alpha Taurinál.

Mick Schumacher édesapja, Michael hét vb-címe mellett 91 futamgyőzelmet aratott az F1-ben, ezeket a rekordokat az idén állította be, illetve döntötte meg a brit Az 51 éves 2013 decemberében síbalesetben koponyasérülést szenvedett, és azóta sem szerepelt a nyilvánosság előtt. Otthonában ápolják, állapotáról a családja nem ad információt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.