A PSV legyőzése sem volt akkora boldogság, mint most a Fradié

Hatvanegy, hazai pályán veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után veszített szerda este a Ferencváros labdarúgócsapata a Groupama Arénában, s az NB I 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a listavezető zöld-fehérek a tabellán utolsó Diósgyőrtől kaptak ki 1-0-ra. A vendégek új vezetőedzője, a január elején érkezett horvát Zoran Zekić elmondta: annak idején az eszéki csapattal az Európa-liga selejtezőjében idegenben nyert a PSV ellen, de az sem okozott neki akkora boldogságot, mint a mostani siker.

Magyar Nemzet
2021. 01. 21. 8:45
null
Diósgyőr Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy bajban levő Diósgyőrhöz január 7-én érkezett meg a horvát Zoran Zekić, és az NB I-ben bravúros győzelemmel debütált.

– Pontosan olyan nehéz mérkőzést játszottunk, mint amire számítottunk. Az FTC többet birtokolta a labdát, ezért számunkra nagyrészt védekezésből állt a meccs. Néhány kontra lehetőségét elszalasztottuk az utolsó passzok pontatlansága miatt, de a játékosaim megmutatták, milyen karakterek, és milyen küzdőszellem lakozik bennük. Így kell játszani nemcsak az FTC, hanem mindenki más ellen. Nem azt a stílusú focit szeretem, amit ma játszottunk, sokkal nyíltabb focit akarok látni a csapattól. Ebben a helyzetben azonban a védekezés nagyon fontos volt, hiszen ez vezetett eredményre. Most első a fegyelem, majd utána fokozatosan átállunk a támadóbb stílusra. Nehéz hónapokon van túl a csapat, ezért duplán értékes a siker. Ha okosak leszünk, akkor három pontnál többet profitálhatunk ebből a győzelemből. Korábbi csapatommal a PSV ellen nyertünk idegenben, ám akkor sem voltam ilyen boldog – árulta el Zoran Zekić a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

(Az Európa-liga 2017/18-as kiírásában a selejtező 3. körében az NK Osijek Zekić irányításával idegenben, majd otthon is 1-0-ra verte a PSV-t)

Szerda este a Groupama Arénában a Diósgyőr gólját a 84. percben a másodpercekkel korábban becserélt, friss igazolás Asmir Suljić szerezte, s a korábban az Újpestben és a Videotonban is megfordult, bosnyák–magyar kettős állampolgárságú, 29 éves középpályás egy szabadrúgás után második labdaérintéséből talált be kapujába. De csak öt percet volt a pályán, Zekić a lefújásig hátralévő pillanatokra Dejan Karant küldte a helyére.

A szokatlan fejleményre Zekić a következő magyarázatot adta:

– Nem voltam elégedett Suljić teljesítményével, azért hívtam le – kezdte a tréner, de mosolygott. – Komolyra fordítva, taktikai okok miatt cseréltünk. A vezetés birtokában az előny megtartása volt a legfontosabb, mélyen védekeztünk, nem maradt erőnk kijönni a saját térfelünkről, Dejan Karan magassága és fejjátéka sokat segített ebben a helyzetben.

A lefújás után érthetően nagy volt az öröm a diósgyőrieknél
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov rövidebben értékelt:

– Kemény mérkőzést játszottunk, két és fél hét pedig nem elég a rendes felkészülésre. A DVTK megtalálta azt a taktikát, amivel meg tudta nyerni a mérkőzést. Ha egy csapat nagyon mélyen védekezik, akkor nehéz áttörni a védőfalat. Alakítottunk ki helyzeteket, de gól nélkül nem lehet nyerni. Minden sorozat megszakad egyszer...

A címvédő zöld-fehérek ezt megelőzően 2017. április 15-én a Vasastól kaptak ki bajnoki találkozón a Groupama Arénában (1-2), azóta 61 mérkőzésen át tartott a veretlenségi sorozatuk, amely ötven győzelem és tizenegy döntetlen után szakadt meg.

A tabellán a listavezető Ferencvárosnak maradt a 38 pontja, de így is kilenccel előzi meg a Mol Fehérvárt. A Diósgyőr továbbra is az utolsó, 12. helyen áll, de már 13 pontja van; míg a 11., de egy meccsel kevesebbet játszott Budafoknak 15.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.