„Nincs benne a szerződésben, hogy Leclerc az első számú pilóta”

A Ferrari idei versenyzőpárosa, Charles Leclerc és Carlos Sainz ugyanolyan esélyekkel indulnak, és harcolhatnak egymással a Formula–1-es futamokon – állítja a legendás istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto.

Magyar Nemzet
Forrás: formula1.com2021. 01. 17. 14:48
Leclerc, Sainz, Ferrari, Binotto
Ugyanolyan esélyekkel indul az új pilótapáros Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Vettel 2015-ben nagy reményekkel érkezett álmai csapatához, a Ferrarihoz, de a nagy szerelemből előbb frusztráció, majd válás lett, és a négyszeres világbajnok végül az Aston Martinnál kötött ki.

A német pilóta a ferraris időszaka utolsó hónapjaiban többször is kifakadt, úgy érezte, hogy az istálló előnyben részesíti márkatársát, és Charles Leclerc Ferrarija gyorsabb az övénél. Mattia Binotto csapatfőnök gyorsan elhessegette a vádakat, de azért odaszúrt Vettelnek, mondván „Charles tényleg nagyon jó, de talán többet várhatnánk el a második számú pilótától is.”

Ugyanolyan esélyekkel indul az új pilótapáros
Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon

Vettel helyére az olaszok Carlos Sainzt igazolták le a McLarentől, és Binotto meg akarta előzni, hogy hasonló pletykák keljenek szárnyra a Leclerc–Sainz duóval kapcsolatban. A csapatfőnök elmondása szerint annak ellenére sem fogják előnyben részesíteni a monacóit, hogy csillaga egyre fényesebben ragyog, és hosszabb távú szerződéssel rendelkezik a Ferrarinál, mint Sainz. Binotto azt is hozzátette, csak abban az esetben alkalmaznának csapatutasítást, ha az idény előrehaladtával valamelyik pilótájuk közel járna céljaik megvalósításához.

– Nincs benne a szerződésükben, hogy Charles lenne az első számú pilóta. Szabadon versenyezhetnek egymással a futamokon – idézi fel a Formula–1 honlapja Binotto szavait. – Természetesen az a legfontosabb, hogy ne sebesítsék meg egymást, de úgy gondolom, hogy egyenlő lehetőségeik lesznek, legalábbis az idény elején. A fő prioritás, hogy az istálló minél több pontot szerezzen – tette hozzá.

Ez különösen fontos lenne az olaszoknak, hiszen a sportág történetének legsikeresebb csapata tavaly csalódást keltő teljesítménnyel csupán a hatodik helyen végzett, 442 ponttal lemaradva a konstruktőri világbajnok Mercedes mögött. Idén újult erővel, 1968 óta a legfiatalabb pilótapárosával próbálhatja meg visszaállítani renoméját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.