Dzsudzsák két gólpasszal kezdte az évet az NB II-ben

A listavezető Debrecen 1-0-s hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Siófokot a labdarúgó NB II -ben, s hazai pályán továbbra is százszázalékos. Dzsudzsák Balázs két gólpasszt adott, tehát vezéregyénisége volt a Lokinak, igaz, továbbra is várat magára a visszatérését követően az első gólja a DVSC-ben.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 19:18
null
Dzsudzsák sorsa bizonytalan Fotó: Kovács Péter Forrás: Hajdú-Bihari Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Balázs a 34. évében jár, a nyáron csatlakozott hozzánk, előtte az MTK-nál kapott edzéslehetőséget, de tétmérkőzésen nem szerepelt. Nálunk építi fel magát, és ehhez idő és türelem kell. Én biztos vagyok abban, hogy egy kemény téli felkészüléssel, minőségi alapozással olyan erőállapotba kerül, hogy tavasszal a DVSC húzóembere lehet. Ha teljesülnek a céljaink, és a következő szezonban az NB I-ben szerepel a csapatunk, Balázs vissza fogja magát verekedni a válogatottba. Ismerem őt, nagyon akaratos, céltudatos személyiség, valahogy azt érzem, hogy ha elkapja a fonalat, jól megy neki a játék jövőre, akkor szövetségi kapitány meg fogja neki adni a lehetőséget, hogy visszatérjen a válogatottba – így beszélt lapunknak még decemberben Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője Dzsudzsák Balázsról annak apropóján, hogy a Haladás ellen a játékos kimaradt a Loki kezdőcsapatából.

– Én a válogatott szereplést soha nem fogom lemondani. Ha nem válogatnak be, az más kérdés – ezt pedig maga a 108-szoros válogatott labdarúgó mondta az Origónak adott interjúban.

Természetesen a Marco Rossival készített idei első interjúnkban is szóba került a 34. évét december 23-án ünnepelt ballábas kiválóság. A szövetségi kapitány kitart amellett, hogy az NB II-ből szinte lehetetlen bekerülni a válogatottba.

Ezek után érthetően kíváncsian vártuk, milyen formában kezdi meg az új évet.

A hazaiak klasszisa irányítóként a középpályán játszott, a két szélen Szécsi és Ferenczi robotolt. A Loki kissé tartalékosan állt fel, Bárány Donát, Baráth Péter, Bényei Ágoston, Korhut Mihály, Kusnyír Erik és Szatmári Csaba sem játszhatott.

Dzsudzsák így örült a Loki első góljának
Fotó: Kovács Péter / Hajdú-Bihari Napló

A 13. percben a vendégek szereztek vezetést, s a hazaiak meglehetősen mérsékelt teljesítményt nyújtottak az első félidőben. A második félidő fordulatot hozott. Az 56. percben Dzsudzsák csavarását még védte a siófoki kapus, a kipattanót aztán Szécsi Márk bepassszolta (1-1). Az utolsó fél órában már egyértelmű volt a debreceni fölény. A 65. percben pedig Dzsudzsák Balázs ragyogó passzából ismét Szécsi volt eredményes, közelről szerezte meg a győztes gólt (2-1).

Dzsudzsák tehát kulcsszerepet játszott a Siófok legyőzésében, más kérdés, hogy ez a teljesítmény a válogatottsághoz vajon elég-e.

DVSC–Siófok 2-1 (0-1)

Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kulcsár Katalin

DVSC: Gróf – Kinyik, Poór, Pávkovics – Varga J. (Bévárdi, 86.) – Szécsi, Dzsudzsák, Bódi, Ferenczi – Pintér (Talpalló, 80.), Tischler (Haris, 70.) Vezetőedző: Kondás Elemér

Siófok: Hutvágner – Horváth, Kecskés, Tömösvári, Jagodics, Kiss B., Balogh B. (Hajnal, 68.), Tajthy, Elek, Cipf, Gaál (Varjas, 67.). Vezetőedző: Waltner Róbert

Gól: Szécsi (56., 65.)., illetve Balogh B. (13.).

NB II 22. forduló:

Kazincbarcik–Kaposvár 0-0

Haladás–Gyirmót 1-3

Debrecen–Siófok 2-1

Nyíregyháza–Soroksár 0-0

Békéscsaba–Ajka 0-3

Csákvár–Vasas 2-3

Szentlőrinc–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1

Budaörs–Szolnok 0-0

Dorog–DEAC 2-1 (1-0)

Győr–Pécs 2-1

Az élcsoport: 1. Debrecen 51 pont, 2. Vasas 42, 3. Budaörs 40.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.