Ez a vereség még annál is kínosabb, mint a Fradi elleni

Tegnap hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Celtic a skót bajnokságban hatodik helyezett St. Mirren csapatától. Neil Lennon, a galsgow-i sztárklub edzője a csapat élén töltött hat éve mélypontjának nevezte a fiaskót, noha arra sem lehetett büszke, amikor augusztusban a Fradi győzte le a csapatát ugyanott, ugyanilyen arányban a BL-selejtezőben.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 13:52
null
A Fradi jövő heti ellenfelének otthona, a glasgowi Celtic-park Forrás: wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rettenetes volt, de megérdemeltük, amit kaptunk. Azt mondanám, hogy ez a vereség a mélypontja annak a hat évnek, amelyet a Celtic edzőjeként töltöttem – fogalmazott rendkívül csalódottan Neil Lennon a St. Mirren elleni kudarc után a BBC oldalán. Pedig nem ez volt az első kínos emléke ebből az idényből: augusztus végén a Fradi győzött szintén 2-1-re Glasgow-ban a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában.

– Nyilvánvalóan nincs kapcsolat a csapatok között, amelyik befejezte az előző évadot, és amelyik elkezdte a mostanit. Hiányt szenvedünk hitben és minőségben, nemcsak egyénileg, hanem csapatként, és ezek a tünetek velünk vannak az idény kezdete óta. Erőt akarok mutatni, de szükségem lenne a játékosok támogatására. Közülük túl sokan vesztették el a szenvedélyüket, hogy finoman fogalmazzak. Pedig a szakmai büszkeség fontos lenne, főleg egy ilyen nagy klubnál – fejtette ki az okokat Lennon.

Az északír edző előbb 2010 és 2014 között irányította a glasgow-i klubot, majd 2019-től vállalta el újra a feladatot. Ezalatt öt skót bajnoki címet ünnepelt az együttessel, de erre idén aligha lesz újra alkalma. A poraiból feltámadt, Steven Gerrard által vezetett Rangers 23 pontos előnnyel áll az élen a második Celtic előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.