Igazi világsztár szerződött a tavaszi idényre Szekszárdra

Szenzációs bejelentést tett az Atomerőmű KSC Szekszárd: a magyar bajnokság harmadik helyén álló csapathoz igazi világsztár szerződik az amerikai DeWanna Bonner személyében. A kétszeres WNBA-bajnok kosaras várhatóan március 6-án csatlakozik az új csapatához.

Magyar Nemzet
2021. 02. 19. 10:45
null
A két testvér, DeWanna Bonner (balra) és Erica McCall Forrás: kscszekszard.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DeWanna Bonner igazi világsztár a női kosárlabdában. A 33 éves magasbedobó kétszeres WNBA-bajnok, háromszoros All Star-kiválasztott, tavaly ráadásul bekerült a női NBA második legerősebb ötösébe a Connecticut Sun tagjaként. Mindez azért érdekes, mert a magyar bajnokság harmadik helyén álló Atomerőmű KSC Szekszárd szenzációs bejelentést tett: az idény végéig szerződtették az amerikai sztárt. A klub részéről Szabó Gergő klubizgató így nyilatkozott DeWanna Bonner megszerzéséről a szekszárdiak honlapján:

– Először is nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen kaliberű játékost láthatunk majd játszani Szekszárdon, illetve Magyarországon. Egyébként már korábban is felvetődött, hogy lehetőségünk lenne őt leigazolni, nyilván elsősorban hűséges amerikai centerünk, Erica McCall személye kapcsán. Most újra alkalom kínálkozott DeWanna Bonner szerződtetésére, és ezért a nővéremmel úgy döntöttünk, hogy élünk ezzel az eséllyel. Ennek az igazolásnak a létrejöttéhez ezúton is szeretnénk külön köszönetet mondani Tarr Jánosnak, a Tarr Kft. ügyvezető igazgatójának és további szponzorainknak. A játékos egyébként várhatóan március 6-an érkezik Szekszárdra.

 

A két testvér, DeWanna Bonner (balra) és Erica McCall
Fotó: Kscszekszárd.hu

Az utóbbi mondat azt jelenti, hogy DeWanna Bonner még nem erősítheti a szekszárdiakat a Magyar Kupa jövő heti nyolcas tornáján. A bajnokságban viszont az alapszakasz végén és a rájátszásban is erősítheti az együttest, amely így talán megközelítheti a még veretlen Sopron Basketet. Erre szükség is van, hiszen a soproniak szerdán 25 ponttal tudtak győzni Szekszárdon. Ami pedig az utalást illeti Erica McCallra, az új szerzemény a húga a csapat amerikai centerének.

DeWanna Bonner telefonon már interjút is adott a klub honlapjának, amelyben elmondta, hogy természetesen a testvére révén került kapcsolatba a Szekszárddal.

– Figyelve a csapat játékát keménynek tűnnek a lányok, és úgy festenek, mint akik jól érzik magukat a pályán, ez pedig fontos nekem – mondta. – Bármelyik sorozatban is szerepelünk, versenyben leszünk a trófeáért! Izgatott vagyok, hogy Magyarországra szerződhetek, és mindenkit megismerhetek. A Szekszárd remek klub kiváló edzővel, tehát remélhetőleg küzdhetünk a bajnoki címért.

NÉVJEGY

DeWanna Tenise Bonner 1987. augusztus 21-én született az Alabama állambeli Fairfieldben, amerikai–észak-macedón állampolgár. A magassága 193 cm, a súlya 64 kg. Az eddigi klubjai a WNBA-ben: Phoenix Mercury (2009–2019), Connecticut Sun (2019–)

DeWanna Bonner a WNBA nyári idényét leszámítva a bajnoki szezonokat rendszerint Európában tölti, ahol ezek voltak az eddigi klubjai: Brno (cseh, 2009–2010), Rivas Ecopolis (spanyol, 2010–2011), Salamanca (spanyol, 2011–2012), Nagyezsda Orenburg (orosz, 2013–2017), USK Praha (cseh, 2017–2018), Shandong Lottery (kínai, 2018–2019), Dinamo Kurszk (orosz, 2019–2020), Elitzur Ramla (izraeli, 2021). A legnagyobb sikerei a kontinensünkön: Euroliga 2. helyezett (2016), cseh bajnok (2010), Spanyol Kupa-győztes (2011, 2012), spanyol bajnoki ezüstérmes (2012), orosz bajnoki ezüstérmes (2014, 2015, 2016)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.