A dupla tüdejű jobbhátvéd mentette meg Pintér Attila csapatát

Farkas Dániel feltűnő jelenség a magyar labdarúgó NB I-ben. Elsőre mindenkinek a futballisták körében valószínűtlenül nagy mellkasa ragadja meg a tekintetét A délvidéki Felsőhegyről származó, utánpótláséveit Zentán töltő, majd a szabadkai Szpartak játékosaként a szerb élvonalban több mint száz meccset lehúzó játékos persze a labdával is jól bánik. Péntek este a hajrában szerzett góljával ő mentett pontot a Mezőkövesdnek a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó NB I 23. fordulójának nyitómérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 02. 27. 11:20
null
Farkas Dániel fizikuma kiemelkedő az NB I-ben Fotó: Gál Péter Forrás: Mezőkövesd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mezőkövesd játszotta a tetszetősebb focit, végül mégis örülhetett a döntetlennek. Kétszer is a DVTK került előnybe, de a vendégek mindkétszer egyenlítettek. Másodszor Farkas Dániel révén, aki Vadnai beadása, Cseri csúsztatása után a 88. percben fejelt gólt.

Farkas Dánielnek ez csupán a második gólja az NB I-ben, igaz, jobbhátvédként nem a gólszerzés az első számú feladata.

Mindenekelőtt négy válogatott társához, Nikolics Nemanjához, Könyves Norberthez, Holender Filiphez és Szőke Adriánhoz hasonlóan Farkas Dániel is délvidéki származású. Későn, csak 13 évesen kezdett el futballozni, 16 évesen azonban már játszott a Zentában, aztán a szabadkai Szpartak futballistája lett, ahol több mint száz meccsen is pályára lépett a szerb első osztályban. Onnan igazolt 2017-ben Mezőkövesdre.

Akkor Tomiszlav Szivics invitálására érkezett. Azóta az edzők jönnek-mennek Mezőkövesden, Farkas Dániel helye azonban atombiztos. Fáradhatatlanul robotol a jobb oldalon, s a labdával is jó barátságban van, a DVTK elleni meccs elején is parádés labdával hozta helyzetbe Beširovićot (aki aztán az égbe rúgta a labdát).

Farkas Dániel fizikuma kiemelkedő az NB I-ben
Fotó: Mezőkövesd/Gál Péter

Pintér Attila is szurkol a DVTK-nak

Zoran Zekić, a DVTK vezetőedzője a Mezőkövesdet is váratlan húzással próbálta meglepni. A középhátvéd Hegedűs Jánost még csak nem is védekező, hanem támadó középpályásként szerepeltette. Erről, a mérkőzésről és a csapata helyzetéről a következőket mondta:

– Nagy nyomás alatt állunk a táblázaton elfoglalt helyünk következtében, és a mérkőzés elején sok hibát vétettünk, rengeteg labdát veszítettünk a középpályán, amiből veszélyes kontrákat vezetett az ellenfél. Ismét nem játszottunk kellően agresszívan, de így is 2-1-re vezettünk három perccel a vége előtt. Ugyan több helyzetet is kialakítottunk, de nem értékesítettünk eleget, ami két pontunkba került ezen az estén. Még mindig keressük a középpálya legjobb összetételét, és Hegedűs János labdabiztos, Márkvárttal és Max-szal együtt kompaktabbá s agresszívebbé akartam tenni a középpályás védekezést azért, hogy minél több lecsorgó és szabad labdát szedjünk össze. Erősnek és pozitívnak kell maradni, három nap múlva újabb kulcsfontosságú mérkőzés következik.

Hazai pályán a Diósgyőrnek természetesen nem jó a döntetlen. Élet-halál harcot vív a csapat a bennmaradásért, amiért még Pintér Attila, a Mezőkövesd edzője is szurkol neki.

– A folytatásban sok siker kívánok a DVTK-nak, szurkolok nekik, hogy jövőre is az élvonalban találkozzunk, mert az azt jelenti, hogy mindketten kiharcoltuk a bennmaradást. Itt jó a közeg, jó a közönség, akik ma nem lehettek jelen, ez is biztosan hátrányt jelent számukra.

DVTK–Mezőkövesd 2-2

Gólszerzők: Milović (1-0) a 15., Chrien (1-1) a 28., Ivanovski (2-1, 11-esből) a 85., Farkas D. (2-2) a 88. percben.

NB I, 23. forduló:

Péntek:

Diósgyőr–Mezőkövesd 2-2

Szombat:

Budafok–Kisvárda 14.45

Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 17.00

MTK–Ferencváros 19.30

Vasárnap:

Paks–Újpest 14.30

ZTE–Mol Fehérvár 17.00

Az M4 Sport valamennyi találkozót élőben közvetíti.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.