Négy éve nem kellett Mbappé a Barcelonának!

A spanyol labdarúgás kulisszatitkaiban mindig járatos Marca nevű lap, pontosabban az újság rádiója megdöbbentő történettel állt elő: a Barcelona 2017-ben megszerezhette volna Kylian Mbappé játékjogát a Paris Saint-Germaintől, de végül lemondott róla, s inkább Dembelét vette meg, mert úgy ítélték meg, ő jobban beleillik a csapat játékába. Micsoda melléfogás! S nem csak azért, mert a 22 éves világbajnok francia csatár kis túlzással egyedül végezte ki a Barcát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Magyar Nemzet
Forrás: Marca2021. 02. 17. 11:51
Kylian Mbappé
Kylian Mbappé meghozta pályafutása fontos döntését: nem hosszabbít szerződést a PSG-vel Fotó: David Ramos Forrás: MTI/EPA/Getty pool/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A különös sztorival bizonyos Junior Minguella állt elő. A Minguella név jól cseng a Barcelona rajongóinak körében. Junior édesapja, José María Minguella játékosügynök volt, s annak idején fontos szerepet játszott abban, hogy Barcelonába került. Valószínűleg a mostani sztorinak is ő a forrása. A főszereplője pedig

Mindenesetre Junior Minguella részletesen számolt be arról a Marcának, hogyan is hiúsult meg Mbappé szerződtetése.

Az ügylet még 2017 nyarán merült fel, tehát azelőtt, hogy az ifjú zseni megnyerte volna a francia válogatottal a világbajnokságot. Ugyanazon a nyáron, amikor elhagyta a Barcelonát és PSG játékosa lett.

A Barcelonánál egyrészt éppen a Neymar körüli bizonytalansággal indokolták a késlekedést, addig nem akartak dönteni, amíg el nem dől a brazil csatár sorsa.

„Apámmal értesültünk arról, hogy Neymar a PSG-vel tárgyal. A Barca vezetői vagy nem tudtak erről, vagy nem hitték el, mindenesetre nem foglalkoztak az üggyel. Pedig Neymar akkor még nem írta alá a szerződését, még közbe lehetett volna lépni. Aztán a klub vezetői úgy döntöttek, addig Mbappé ügyében sem lépnek, amíg Neymar sorsa el nem dől” – mondta Junior Minguella.

Aztán Neymar távozott... A Barcelonának gondoskodnia kellett a pótlásáról. S úgy tűnt, meg is szerzi Mbappét.

Junior Minguella szerint annyira előrehaladottak voltak a tárgyalások, hogy már megállapodtak a transzfer összegében, ami 130 millió euró volt további 25 millió beépített ösztönzőkkel, a játékos fizetése pedig évente 10 és 16 millió euró lett volna.

„A Barcelona már mindenben megegyezett a felekkel” – állítja Minguella. Az átigazolást az is megkönnyíthette volna, hogy Mbappé szerződése éppen 2017 nyarán járt le a PSG-vel.

A kontraktus mégsem jött létre. Mert az elemzők úgy gondolták, Dembelé jobban beleillik a Barcelona csapatszerkezetébe.

Aki így döntött, annak heteken mást sem kellene tennie, mint egyfolytában a kedd estei Barcelona–PSG mérkőzést nézni, amelyet a vendégek Mbappé mesterhármasával nyertek meg 4-1-re.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.