Messi bombagólokkal ünnepelte újabb rekordját

A spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában a Barcelona 5-1-re kiütötte az Alavést. Lionel Messi 505. bajnoki meccsét játszotta a katalánok színeiben, ezzel beállította Xavi klubrekordját.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 10:45
null
Forrás: Twitter/FC Barcelona
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gólparádét rendezett tiszteletére a Barcelona az Alavés elleni bajnokin, igaz, a fesztiválból maga az argentin zseni is alaposan kivette a részét. Messi 505. bajnokiját játszotta a Barca mezében, amellyel beállította korábbi csapattársa, Xavi Hernández klubcsúcsát.

Az ünnepi meccshez méltó volt a katalánok játéka, 5-1-ig meg sem álltak az Alavés ellen, pedig Ronald Koeman néhány játékosát pihentette a keddi, PSG elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A váratlanul kezdőbe jelölt, 18 éves Ilaix Moriba vegyes meccset tudhat maga mögött, hiszen mindkét csapatnak kiosztott egy-egy gólpasszt.

Lionel Messi két bombagóllal ünnepelte meg saját rekordját. Ezek előtt is kapuba talált már, de azt a gólt szabad szemmel nem látható lesállás miatt elvette a VAR. Az argentin mellett Francisco Trincão is duplázott, a végeredményt pedig Junior Firpo állította be.

– Minden jól ment, és a nagy hibára is jól reagáltunk, nagyszerű és megérdemelt eredményt értünk el. Jó, hogy a kemény sorozatban néhány játékosnak tudtam pihenőt is adni – összegzett a katalánok vezetőedzője, Ronald Koeman, aki Busquetset, de Jongot és Griezmannt is lecserélte a további meccseket szem előtt tartva.

A Barcelona zsinórban hetedik bajnoki meccsét nyerte meg, de mivel az Atlético Madrid is győzött szombaton, a katalánok hátránya továbbra is tetemesnek tűnik a fővárosi alakulattal szemben.

La Liga, 23. forduló, szombati eredmények

Granada–Atlético Madrid 1-2

Sevilla–Huesca 1-0

Eibar–Real Valladolid 1-1

Barcelona–Alavés 5-1

A bajnokság élmezőnye: 1. Atlético 54 pont/21 mérkőzés, 2. Barcelona 46/22 (49-21), 3. Real Madrid 46/22 (39-19), 4. Sevilla 45/22.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.