Drámai fordulatok Egerszegen, budafoki mesterhármas Pakson

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőiben a kora délutáni mérkőzéseken a budafoki Skribek Alen mesterhármast ért el Pakson, a Bp. Honvéd pedig kilenc emberrel harcolt ki hosszabbítást Zalaegerszegen, de végül elbukott.

Magyar Nemzet
2021. 02. 24. 17:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Skribek Alenre nem készült fel a Paks. A Budafok támadója 61 percet töltött el a pályán a két csapat mérkőzésén a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, és ennyi idő alatt egy mesterhármassal el is rendezte a meccset és vele a továbbjutás kérdését. Pedig a két csapat bajnoki tabellán elfoglalt helyezése és eddigi teljesítménye alapján egyértelműen a Paks tűnt esélyesebbnek. Ennek megfelelően hazai fölénnyel indult a találkozó, és az első félidőben igazi gólpárbaj alakult ki. Hamarosan azonban vezetett a házigazda, a Budafok egyenlített Skribek Alen révén, majd újra a hazai együttesnél volt az előny, erre viszont Skribek már két góllal felelt. A paksiak még fel tudtak zárkózni egy gólra, ám az utolsó percben Zsóri is betalált a vendégek részéről, akik így 4-2-re idegenben nyerve jutottak a nyolc közé.

A ZTE és a Bp. Honvéd a bajnokságban is kiélezett meccseket játszott
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Fordulatos mérkőzést játszott a Bp. Honvéd is Zalaegerszegen. A kispestiek már a tizedik percben emberhátrányba kerültek Lukas Klemenz durva belépője miatt, ennek ellenére tizenegyesével vezetést szereztek. A ZTE ezt a második félidőben Futács Márkó büntetőjével kiegyenlítették, a 76. percben viszont már kettővel voltak kevesebben, mert Tujvel kapus a tizenhatoson kívül szándékosan kézzel ért a labdához. A Bp. Honvéd ennek ellenére kiharcolta a hosszabbítást, amelyben viszont már újabb gólt kapott, és a 2-1-es vereséggel kiesett, a Zalaegerszeg jutott a negyeddöntőbe.

Az MTK a vártnak megfelelően sima mérkőzésen nyert 4-1-re Tállyán.

A többi mérkőzést később játszották.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.