Vonzzuk egymást a japánokkal és az USA-val

A férfiaknál és a nőknél is egy csoportba kerültünk a házigazdákkal, illetve az amerikaiakkal az olimpia pólótornán.

Magyar Nemzet
2021. 02. 21. 19:45
null
Vogel Soma kapuját tizenháromszor is bevették a szerbek Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rotterdamban véget ért a férfi vízilabda olimpiai selejtezőtorna – innen Montenegró, Görögország és Horvátország jutott ki Tokióba –, ami után a helyszínen egyből kisorsolták a tokiói csoportbeosztást. Tíz női és tizenkét férfi csapat jutott ki a nyári játékokra, mindkét nemnél két csoport lesz, értelemszerűen két ötös, illetve két hatos.

27 ötméteres

Az olimpia férfi selejtezőtornán Montenegró és Görögország jutott a döntőbe, a harmadik helyet Horvátország drámai meccsen szerezte meg. Döntetlenre végződött a találkozó, majd a horvátok 27 ötméteres után 25-24-re győzték le az oroszokat.

Nos, a férfiak Olaszországgal, Görögországgal, az Egyesült Államokkal, Dél-Afrikával és Japánnal, a hölgyek pedig Oroszországgal, Kínával, továbbá szintén a házigazda Japánnal és a címvédő Egyesült Államokkal kerültek össze. A csoportkörnek mérsékelt jelentősége van, a férfiaknál és a nőknél is csoportonként négy-négy együttes jut be a negyeddöntőbe.

A csoportbeosztás.

Férfiak:

A csoport: Dél-Afrika, Egyesült Államok, Magyarország, Görögország, Japán, Olaszország

B csoport: Ausztrália, Horvátország, Szerbia, Spanyolország, Kazahsztán, Montenegró

Nők:

A csoport: Ausztrália, Dél-Afrika, Hollandia, Spanyolország, Kanada

B csoport: Oroszország, Kína, Magyarország, Egyesült Államok, Japán

Uszodaavató vereséggel

Régi adósságot törlesztve Szeged is méltó uszodát kapott. Nem is akármilyet, a Tiszavirág Sportuszoda igazán impozáns létesítmény. Az avatóünnepségnek is megadták a módját, a magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott meccse tette emlékezetessé az eseményt. Igaz, csak a napjainkban szokásos módon, a nézők kizárásával játszhatott egymással szombaton a két csapat.

Három nap során immár negyedszer, hiszen csütörtöktől szombatig együtt készült a tokiói olimpia két esélyese. Az első három találkozó eredményét nem tudjuk, mert azokat csupán edzésnek minősítették, a legalább a tévéközvetítésen keresztül a nyilvánosságnak szánt mérkőzést a szerbek nyerték 13-10-re. Mielőtt messzemenő következtetést vonnánk le az eredményből, hozzá kell tenni, hogy Märcz Tamás együtteséből különböző okokból több alapember is hiányzott, mindenekelőtt Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert és A vendégektől sem volt itt minden klasszis, így például Dusan Mandics, de azért az ő összeállításuk erősebb volt.

kapuját tizenháromszor is bevették a szerbek
Fotó: Rosta Tibor / MTI

Így viszont több fiatal is helyet kapott a magyar csapatban, a balkezes Burián Gergely és a center Sánta Dániel egyaránt góllal mutatkozott be a válogatottban. A szerbek elsősorban az éveken át magyar klubokban szerepelt Andrija Prlainovics vezérletével győztek, nálunk az egyaránt háromgólos Manhercz Krisztián és Gyárfás Tamás volt a két húzóember.

– Jó mérkőzés volt, aki nézte, szerintem nem csalódott. Szakmailag is lehet mire használni, mindkét csapat beleállt keményen. Úgy érzem, fizikailag a végére bedaráltak minket, de vannak még tartalékaink. Szerettem volna természetesen nyerni, egy picit több koncentrációval ez meg lehetett volna, de legalábbis sokkal közelebb lehetett volna a két csapat. Szerettük volna, hogy minél több csapat kerettagja itt lehessen, akik a peremén voltak a válogatottnak, azokról tapasztalatokat szerezzünk, hogy tudjuk őket használni, szükség esetén bevetni őket – értékelte a meccset és egyúttal az edzőtábort is Märcz Tamás szövetségi kapitány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.