A fradista németek egy ideig elkerülik a magyarokat

A magyar női kézilabda-válogatott a 2-es kalapból várhatja az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki sorsolását. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapja ismertette a kalapbeosztást a holnapi esemény előtt.

Magyar Nemzet
2021. 03. 24. 18:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ősszel, egészen pontosan októberben kezdődik a 2022-es női kézilabda Európa-bajnokság selejtezősorozata. A résztvevők csütörtök délelőtt 11 órakor kezdődő sorsoláson kapnak ellenfelet. A magyar válogatott – Horvátország, Lengyelország, Németország, Románia és Szerbia társaságában – a 2-es kalapba került. Ezzel eldőlt, hogy a Ferencváros német játékosai, Emily Bölk, Julia Behnke és Alicia Stolle legkorábban az Eb-n játszhat a magyarokkal.

A fradista Bölk (20) és Behnke (93) egy ideig nem játszik a magyarokkal
Fotó: Fradi.hu

Az Eb-n 16 csapat indulhat, négy ország részvétele már biztos: a címvédő Norvégia mellett a három társrendező, Észak-Macedónia, Montenegró és Szlovénia válogatottja is pályára léphet. A maradék tizenkét helyért hat csoportban játszanak a csapatok – az első és a második helyen záró csapat jut ki a jövő évi tornára.

A sorsolást a The Home of Handball elnevezésű YouTube-csatornán élőben lehet követni.

A kalapok:

1. kalap: Dánia, Franciaország, Hollandia, Oroszország, Spanyolország, Svédország

2. kalap: Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Románia, Szerbia

3. kalap: Ausztria, Csehország, Fehéroroszország, Izland, Svájc, Szlovákia

4. kalap: Litvánia, Törökország, Ukrajna, valamint a selejtezősorozat első szakaszának három csoportgyőztese

A selejtezősorozat első és a második fordulóját októberben, a hátralevő mérkőzéseket 2022 márciusában és áprilisában tartják. Az Európa-bajnokság a tervek szerint 2022. november 4-én kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.